Bilić o Watfordu i Dinamu u Ligi prvaka

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić krajem rujna preuzeo je Watford, engleski klub koji se natječe u Championshipu, a ekipa HRT-a iskoristila je gostovanje Dinama u Ligi prvaka kako bi čula njegova razmišljanja o novom klubu, ali i šansama hrvatskog prvaka u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju, piše hrt.hr.

S njim je razgovarao Ivan Dorian Molnar.

– Lijepo mi je, uglavnom je ono što sam očekivao. Nisam ja znao Watford u detalje, ali znam engleski nogomet, proveo sam dosta profesionalnog života ovdje. Jako dobro organiziran klub, dobra baza, ligu znam. Ono što mi se sviđa u klubu je to da se znaju ciljevi. Žele se vratiti u Premier ligu. To mi je odgovaralo, to sam želio. Imamo dobru ekipu, klub je odlično organiziran i daje sve što može dati u određenim okvirima da se ostvare ciljevi. Nisam u nijednom trenutku rekao zašto i upitao se jesam li promašio, rekao je Bilić na početku razgovora.

Watford se trenutačno nalazi na osmom mjestu lige s 26 bodova, samo dva manje od šestog mjesta koje vodi u play-off.
 
– Liga je zahtjevna i specifična. Igra se puno utakmica, 46 njih. Ima puno zvučnih klubova. Više od pola lige je u zadnjih deset godina igralo u Premier ligi, svi se žele vratiti. Liga je jako kompetitivna. Ima puno čvrstih, tradicionalnih britanskih igrača, to je jedna trećina. Druga trećina su stranci, a njima je liga primamljiva jer je ona izlog. Treća trećina igrača su mladi Englezi koji ne mogu dobiti priliku u velikim klubovima pa idu na posudbe, kazao je Bilić.

Osvrnuo se na utakmicu Dinama protiv Chelseaja te nastupu u Ligi prvaka.

– Chelsea je favorit, ništa neću reći pametno. To je velika utakmica i Liga prvaka, novi je trener kojeg svi hvale. U dobroj su formi ako se makne posljednja utakmica od Brightona. Nitko ne želi izgubiti dvije utakmica zaredom. Chelsea je gigant koji ne želi to. Pretpostavljam da će mijenjati momčad, no ima i veliki “roster”. Veća je razlika u neuigranosti ekipe već pojedinačnoj kvaliteti, rekao je Bilić pa dodao:

– Velika je stvar za Dinamo što je još u igri. Od jedne veće euforije i pozitive se upalo u veliku razočaranost i malu ljutnju. Dinamo je zadnje kolo Lige prvaka u grupi i ima šansu. To je izuzetan uspjeh za klub u ovakvoj grupi gdje imamo dva europska prvaka i Salzburg koji je dosta uspješan u Europi. Dinamo ima šansu za prezimljavanje u Europi i to je velika stvar.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?