Hrvatske rukometašice otputovale na Euro, brane broncu iz Danske 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo kojemu su domaćini Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. 

Europsko prvenstvo počinje 4. studenog, a na njemu će hrvatske rukometašice braniti broncu osvojenu prije dvije godine u Danskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića utakmice u skupini A igrat će u Ljubljani, a protivnice su im ekipe Norveške, Mađarske i Švicarske. Drugu fazu natjecanja izborit će po tri najbolje reprezentacije iz četiri skupine.

Hrvatska će Euro otvoriti 4. studenoga u Stožicama dvobojem protiv najtežih mogućih protivnica, Norvežanki, svjetskih i europskih prvakinja te srebrnih s Olimpijskih igara u Tokiju. Protiv Mađarica će igrati 6. studenog, a protiv Švicarki dva dana poslije. 

Nažalost, kao i mnoge druge reprezentacije ozljede su pokosile i naš nacionalni sastav. Izbornik Nenad Šoštarić ostao je bez Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk, Josipe Mamić i Katarine Pavlović. A to su barem dvije, ako ne i tri iz početne postave, no izbornik je najavio da će njegove igračice dati sve od sebe i ostaviti srce na parketu te pozvao navijače u Ljubljanu.

– Ove cure i ova reprezentacija i sve hrvatske reprezentacije u krajnjoj liniji žele što veći broj navijača, pogotovo kada smo tu blizu, kao što su to dečki bili u Grazu. Hrvatski sport ne bi bio to što je bez hrvatskih navijača. To znaju i nogometaši, to znaju rukometaši i to znaju svi ostali sportaši. Ove su cure zaslužile da jednom u životu osjete kako to izgleda igrati pred kockicama, pred punom dvoranom. Osobito utakmicu u nedjelju kada igramo s Mađarskom, koja će biti vrlo bitna, gdje će biti dosta mađarskih navijača i tu svaki glas, svako bodrenje, svaki pljesak može biti taj jedan gol više, to jedno bacanje na glavu više, a to je strašno bitno u takvim utakmicama, gdje sitne stvari odlučuju, rekao je Šoštarić.

Hrvatska je u Ljubljanu otputovala iz Poreča nakon mini priprema u kojima su odigrane dvije prijateljske utakmice zatvorenog tipa protiv Slovenije i u obje utakmice hrvatske rukometašice su bile uspješnije.

Od 20 igračica koje su bile na pripremama, izbornik na put vodi njih 18. U Koprivnicu se vraća Nikolina Zadravec kao jedno od tri desna krila, a u Zagreb Katarina Pavlović koja čeka tehnički meeting organizatora da vidi hoće li dobiti zeleno svjetlo za nastup s obzirom na svoj zdravstveni karton, prenosi Hrvatski rukometni savez.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?