Evo što je Milanović govorio na Kupresu

Predsjednik Republike Zoran Milanović se na Kupresu obratio okupljenima na svečanosti povodom oslobođenja Kupresa te je položio cvijeće na spomenik poginulim Vukovarcima na Kupreškom polju.

 Nemojmo nikada zaboraviti da je ovo bio početak kraja agresije na BiH, početak slavne Oluje i operacija koje su slijedile nakon nje i djelovanjem hrvatskih gardijskih i domobranskih brigada, vojne policije. Oslobođen je prostor kojim ne samo da je završen rat nego smo natjerali tadašnjeg neprijatelja da sjedne za pregovarački stol”, rekao je Milanović u svom govoru o oslobođenju Kupresa.

Obratio se i prisutnim braniteljima.

“Vi ste omogućili da taj rat završi. Da hrvatska kopnena vojska, artiljerija, pješaštvo, natjera protivnika na predaju, a ne NATO-vi bombarderi. Jer bombarderi nikada ne dobivaju rat. Ni ovaj rat u Ukrajini”, rekao je Milanović te podsjetio na Daytonski sporazum koji je nakon toga uslijedio.

“Uz suglasnost i pristanak svoju oko stola: Sarajevo koje je tada predstavljao Alija Izetbegović koji je sklopio skliski sporazum s Franjom Tuđmanom i druga strana, politički Zagreb, Franjo Tuđman koji je predstavljao Hrvate. Isto vrijedi i za ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Taj dogovor pod pokroviteljstvom SAD-a je osnova vaše slobode i dobrog osjećaja života u BiH, koju opet ističem kao prijateljsku državu, u kojoj živi hrvatski narod, ali narod čija se prava ljušte i dobro je da se izašlo na izbore”, rekao je Milanović.

Komentirao je izborni zakon u BiH koji se još nije promijenio, unatoč izmjenama. “Za to će vam trebati pomoć hrvatske države i s tim ću završiti. Jako je dobro da je pitanjem položaja i statusa Hrvata u BiH disonantnost tonova u Hrvatskoj prestala – svi se slažemo što ne valja i svatko tko nam je u tome saveznik u BiH dobro je došao”, rekao je Milanović.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?