Nisu još preuzeli mandate, ali je visoki predstavnik već zapovijedio novim parlamentarcima da moraju uvesti elektronske uređaje za iduće izbore!

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt postavio je i prvi zadatak novom sazivu Parlamentarne skupštine BiH i prije nego su novoizabrani zastupnici preuzeli mandate, dok za Dom naroda još nije ni poznat sastav.

Kako se navodi u priopćenju iz OHR-a, zadatak se odnosi na unaprjeđenje izbornog procesa, odnosno uvođenje elektronskih uređaja poput skenera.

”Građani bi trebali imati povjerenje u izborni proces, te biti sigurni da će se njihov glas računati. S tim ciljem treba suzbiti izborne prevare, a jedan od pravih koraka prema tome je uvođenje elektronskih alata. Prošlo je vrijeme studija i preporuka. Dobro znamo što je potrebno učiniti da se osigura integritet izbora. Pozivam sljedeći saziv parlamenta da na jednoj od svojih prvih sjednica donese potrebne mjere.

Neophodno je i što brže djelovati kako bi se poboljšala situacija u vezi s financiranjem i osobljem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Nema potrebe za čekanje da se donesu neophodne promjene”, poručio je Christian Schmidt, prenosi Vrisak.info.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?