Međugorje: Završena 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove

Zadnja ovogodišnja župna međunarodna duhovna obnova bila je 21. Duhovna obnova za bračne parove koja se još jedanput održala pod geslom određenim za tekuću 2022. godinu: “Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30).

Započela je u utorak 2. studenog 2022. registracijom sudionika, uvodnim susretom te večernjim molitvenim programom. Predavači na ovoj duhovnoj obnovi bili su fra Serđo Ćavar, te Ivana i Dalibor Šarušić, bračni par koji je aktivan u pastoralu bračnih parova, a duhovnom obnovom koordinirao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Voditelj duhovne obnove za bračne parove fra Serđo Ćavar trenutno obnaša službu odgojitelja bogoslova u hercegovačkom franjevačkom samostanu u Dubravi (Zg), a ove godine, 3. lipnja doktorirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu „Duhovno vodstvo i duhovnik pred izazovima krize očinstva i svećeničkoga identiteta“.

Bračni par Šarušić, Ivana i Dalibor, u braku su dvanaest godina i roditelji su četvero djece. Odnos s Bogom i način molitve promijenila im je teška dijagnoza sina s kojom su se suočili još dok je bio beba. Tada se njihov vapaj iz “Bože, ozdravi ga” preobrazio u “Oče, neka bude Tvoja volja”.

U programu koji se sastojao od predavanja, razgovora, osobne molitve klanjanja pred Presvetim, molitve na Brdu ukazanja, Križevcu te sudjelovanju na večernjem molitvenom programu u župi, sudjelovalo je više od sedamdeset bračnih parova iz 12 zemalja: Meksika, Njemačke, Španjolske, Italije, Latvije, Ukrajine, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i BiH, a sve se prevodilo na sedam jezika, piše Međugorje-info.com.

Duhovna obnova je trajala do subote 5. studenog 2022. Završila je susretom sudionika i izmjenom njihovih iskustava ili pitanja iza kojeg je u 11,00 sati slijedila završna sveta misa koju je predslavio apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli, a u koncelebraciji su bili fra Zvonimir Pavičić međugorski župnik, fra Serđo Ćavar voditelj duhovne obnove, te fr. Rudolf Bartal, karmelićanin iz Slovačke.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?