Ambasador SP-a homoseksualnost nazvao mentalnim oštećenjem

 Jedan od ambasadora Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru i bivši nogometaš Khalid Salman nazvao je homoseksualnost “mentalnim oštećenjem” u intervjuu koji će večeras prenijeti njemački javni servis ZDF. 

– Tijekom Svjetskog prvenstva ovdje će se puno toga događati. Hajdemo pričati o homoseksualcima. Najvažnije je da svi prihvate doći ovdje, ali morat će poštovati naša pravila, rekao je Salman u dijelu intervjua koji je objavljen, piše hrt.hr.

Bivši katarski nogometaš potom je dodao kako je homoseksualnost “haram”, odnosno nešto zabranjeno.

– To je haram, to je mentalno oštećenje, rekao je 60-godišnji bivši katarski nogometaš, prije nego što ga je prekinuo glasnogovornik organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva.

Katarski emir šeik Tamim bin Hamad Al-Thani dao je u rujnu jamstva da će svi navijači biti dobrodošli, “bez diskriminacije” tijekom Svjetskog prvenstva. Homoseksualnost je zabranjena u toj zaljevskoj državi, a organizatori turnira pokušali su uvjeriti homoseksualne parove da nemaju razloga za brigu tijekom natjecanja.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da će zastave duginih boja, simbola LGBT zajednice, biti dopuštene oko stadiona. Kapetani nekoliko europskih momčadi, uključujući Englesku, Francusku i Njemačku, nosit će trake u duginim bojama s porukom “Jedna ljubav” u sklopu kampanje protiv diskriminacije.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru počinje 20. studenog utakmicom domaće reprezentacije i Ekvadora.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?