Bivši direktor Pume sada će voditi Adidas

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u utorak da je imenovao Norvežanina Bjørna Guldena, šefa konkurentske Pume, da preuzme čelo grupe koja se trenutno nalazi u lošoj financijskoj situaciji.

– Bjørn Gulden imenovan je članom uprave i predsjednikom Adidasa od 1. siječnja 2023., navodi se u priopćenju za javnost bavarske tvrtke koja računa da će novi šef donijeti novu eru. Dosadašnji šef poznatog brenda s tri pruge Kasper Rorsted, čiji je odlazak najavljen ljetos, napušta tvrtku ovaj tjedan.

Bjørn Gulden (57) vodio je Pumu od 2013., razvijajući je u sjeni njenog velikog konkurenta Adidasa, repozicionirajući svoj brand više na natjecateljski sport, a manje na stil života.

Adidas i Puma imaju svoje sjedište u istom njemačkom gradu Herzogenaurachu, u sjevernoj Bavarskoj, a osnovali su ih dva brata obitelji Dassler, koja su se posvađali.

Iako je to bratsko rivalstvo sada prošlost, konkurencija između ove dvije tvrtke ostaje i dalje žestoka, pogotovu na njemačkoj burzi Daxu, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?