Mladi napadač Rome odbio Australiju

Australski izbornik Graham Arnold rekao je u srijedu da je mladi napadač AS Rome Cristian Volpato odbio nekoliko poziva da igra za Australce na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Volpato (18) je rođen u Sydneyu, ali je dosad igrao za talijanske momčadi do 19 i 20 godina, piše hrt.hr.

Prošle je godine debitirao u Serie A i zabio je dva puta u pet ligaških nastupa, uključujući gol i asistenciju u 3-1 pobjedi kod Verone prije deset dana.

Arnold, koji je u utorak predstavio svoju momčad od 26 igrača za Katar, rekao je da je pokušao uvjeriti Volpata zadnjeg trenutka, ali i da poštuje njegovu odluku.

– To nije moja odluka, razgovarao sam s Cristianom jučer tri puta, a prije toga sam razgovarao s njim mnogo puta, rekao je novinarima.

– Jučer sam mu više-manje rekao da je na konačnom popisu, a on je želio razmisliti o tome i razgovarati s ljudima oko sebe koji mu pomažu u usmjeravanju karijere. Sinoć mi se javio i odbio ponudu da igra za Australiju na Svjetskom prvenstvu, sažeo je Arnold, koji je u svoj sastav za Katar uvrstio napadača Garanga Kuola (18), buduće pojačanje Newcastle Uniteda.

Nakon što se našao na meti kritika australskih navijača na društvenim mrežama, Volpato je na Instagramu napisao da tek treba donijeti odluku o svojoj međunarodnoj budućnosti: – Još uvijek sam na početku svoje profesionalne karijere i još trebam odlučiti hoću li nastupiti za Australiju ili Italiju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?