Na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca izvršeno 40 inspekcijskih nadzora

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Mostar u četvrtak, 10. studenoga, obavili su 40 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca.

U ovim kontrolama koje za cilj imaju provjeru poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i kontrolu zapošljavanja radnika na crno, inspektori Porezne uprave otkrili su sedam neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 53.700 KM, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?