HDZ 1990 i HNP dogovorili suradnju na svim razinama vlasti, imat će i zajednički klub zastupnika

Danas je u Tomislavgradu održan sastanak predsjednika HDZ-a 1990 Ilije Cvitanovića s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog pomaka Ivanom Vukadinom. Na sastanku je potvrđen raniji dogovor o suradnji između HDZ 1990 i HNP-a na svim razinama.

Danas je u Tomislavgradu održan sastanak predsjednika HDZ-a 1990 Ilije Cvitanovića s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog pomaka Ivanom Vukadinom. Na sastanku je potvrđen raniji dogovor o suradnji između HDZ 1990 i HNP-a na svim razinama, piše dnevnik.ba.

Sukladno izbornom rezultatu, HDZ 1990 će imati tri zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dok će HNP imati jednog zastupnika, a zajedno će djelovati u Klubu zastupnika HDZ 1990 – HNP. 

Nakon konstituiranja županijskih skupština očekuje se da će koalicija HDZ 1990 – HNP imati 5 izaslanika u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, a posljedično i jednog izaslanika u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno da je hrvatski nacionalni interes ispred svih drugih stranačkih interesa, te će ova koalicija u tom duhu nastaviti dalje djelovanje i razgovore s drugim partnerima za formiranje vlasti na županijskim, entitetskim i državnoj razini.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?