Kurti: Srbiju vode pravoslavna crkva i Putinova Rusija

Premijer Kosova Albin Kurti ocijenio je da mir i sigurnost u Europi ne osporava samo Srbija, već i Rusija, koje iako nemaju zajedničke granice, “imaju zajedničke ciljeve, jer na države gledaju kroz etnička sočiva, jer ne vjeruju u vrijednosti demokracije”. On je kazao da je Kosovo spremno da Srbiji pruži ruku i stvori dobrosusjedske odnose, ali je “izrazio sumnju da to može i Srbija”, prenosi Koha.net.

Ocijenio je da odnosi sa Srbijom i poslije 11 godina nisu ništa bolji nego prije desetljeće i da za to „postoji razlog“.

„Srbija nije uspjela u svojoj demokratizaciji i traži više sukoba nego suradnje, i dalje veliča ratne zločince umjesto da ih osuđuje i kažnjava. Bojim se da Srbija nije ni demokratska ni nezavisna. To je režim koji vodi pravoslavna crkva i kojim dominira Putinova Rusija“, naveo je Kurti, prenosi Nova.rs.

„Ono što mi ne nudimo su ustupci da našu zemlju podijelimo po etničkoj liniji, ali ako Srbija nije spremna da nas prizna, pet europskih zemalja ne moraju čekati, one mogu pomoći Srbiji da nas brže prizna“, rekao je Kurti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?