Majoli: Ne kažem da bismo pobijedili u paru, ali imali bi šansu

Hrvatske tenisačice poražene su od Njemačke sa 3-1 u dvoboju doigravanja Billie Jean King Cupa koji je u petak i subotu odigran u riječkoj dvorani Zamet pa će i sljedeće godine igrati u Prvoj Euro-afričkoj skupini te pokušati ponovno doći u priliku za plasman u elitni rang ovog natjecanja, piše hrt.hr.

U subotu je u prvom dvoboju Jule Niemeier pobijedila Anu Konjuh sa 6-2, 6-1, a potom je Anna-Lena Friedsam svladala Petru Marčinko sa 6-4, 6-1.

Hrvatska je u Rijeku došla s velikim ambicijama i u najjačem sastavu, ali je Petra Martić zbog ozljede odigrala samo jedan meč i izgubila od Eve Lys, dok je Donnu Vekić već u petak zamijenila 16-godišnja Petra Marčinko i donijela jedini bod Hrvatskoj reprezentaciji.

– Sve je izgledalo jako dobro prije dolaska u Rijeku. Reprezentacija je bila kakvu smo htjeli, očekivali smo da će igrati prva i druga igračica te da će ostale moći uskočiti po potrebi. Onda su se Donni Vekić i Petri Martić vratile ozljede, Ana Konjuh je tek u povratku nakon operacije pa je teret pao na Petru Marčinko. Svi znamo da ga ona dobro podnosi, ali bilo je malo previše, iako ona ima u sebi taj šampionski i liderski stav. U petak je iščupala bitan meč, a danas je u prvom setu bilo pitanje nekoliko poena. Da su otišli na našu stranu moguće da bi sve bilo drukčije. Ne kažem da bismo pobijedili u paru, ali bismo imali šansu, prokomentirala je događaje izbornica Iva Majoli.

Ana Konjuh je u prvom gemu imala puno više prilika nego što to pokazuje rezultat, u svakom od gemova koje je izgubila nakon 1-1, imala je barem jednu gem-loptu.

– Rezultat govori drugačije od situacije na terenu. Imala sam šanse u gotovo svakom gemu, ona je osvajala ključne poene, a ja nisam. Takav je tenis, da sam imala prilike – jesam, ali još mi malo fali samopouzdanja, jer se i dalje vraćam nakon ozljede, rekla je Konjuh.

Petra Marčinko je pokušala odvući dvoboj do odluke u paru, ali je nakon propuštene prilike u završnici prvog seta, ostala bez pravog odgovora na igru suparnice u drugom setu.

– Jučer sam uspjela izjednačiti, danas ne. Nadala sam se da ću uspjeti, ali nije lako kad si u minusu. Imala sam prilike, možda bi meč otišao na drugu stranu da sam iskoristila prilike, ali nisam, zaključila je 16-godišnja Zagrepčanka.

Njemačka će u nedjelju, na ždrijebu u Glasgowu saznati protiv koga će igrati u kvalifikacijama za završni turnir Billie Jean King Cupa 2023., a Hrvatska će svoju prilika da se domogne kvalifikacija ponovno tražiti i sljedeće godine kroz turnir Prve Euro-afričke skupine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?