Šoštarić: Nenormalno očekivati da ćemo u kontinuitetu raditi nekakve rezultate

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić bio je razočaran nakon novog poraza na Europskom prvenstvu, ovoga puta protiv Danske. Naše rukometašice ostale su bez izgleda za polufinale, piše hrt.hr.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija se porazom od Danske 17-26 oprostila od borbe za odličja na Europskom prvenstvu u Ljubljani, a nakon utakmice izjave za mrežni portal Hrvatskog rukometnog saveza dali su izbornik Nenad Šoštarić, kapetanica Katarina Ježić i vratarica Tea Pijević.

– U prvom poluvremenu Tea je odlično branila, ali je branila i Reinhardt odlično. Reinhardt je branila kad se otvarao rezultat, a Tea nas je na neki način spašavala da taj rezultat ne bude veći. U drugom poluvremenu smo odigrali super “5-1” zonu, došli smo na dva razlike i onda opet promašiš par ‘zicera’, napraviš nekakve tehničke pogreške i onda je na kraju opet velika razlika, Šteta je. Cure su dale sve od sebe. Činjenica je da obrana funkcionira, ali i da smo na vanjskim pozicijama izostankom Ćamile Mičijević i Dejane Milosavljević jako osakaćeni, jer mlađe igračice nemaju još dovoljno iskustva, a u nekim fazama ni dovoljno hrabrosti da taj posao mogu odraditi do kraja. Uz našu medalju, ovo je najbolji rezultat koji je hrvatska ženska reprezentacija ostvarila u zadnjih deset godina. Znači zadnji put smo 2010. bili deveti, a sve ostalo su bili slabiji rezultati. Nenormalno je očekivati da će ženski rukomet moći u kontinuitetu raditi nekakve rezultate. Napravili smo kontinuitet da smo na velikim natjecanjima i da na njima ulazimo u drugi krug. Sad nam je osnovni cilj doći i na sljedeće Svjetsko prvenstvo i molim Boga da tamo napokon budemo svi na okupu i da budemo zdravi. Kad smo svi tu, onda smo jaki, ističe izbornik. 

– Mogu reći da sam ponosna na sve. Imali smo i uspona i padova, stvarno je bila utakmica gore – dolje. Borili smo se, probali smo, dali smo sve od sebe, stvarno smo ‘poginuli’. Imali smo jako puno pogrešaka, ali isto tako imali smo jako dobrih stvari. Ne mogu prežaliti kad smo bili na minus dva, da nismo došli na minus jedan, izjednačili, ali ponosna sam. Bez obzira na sve, kad igraš za Hrvatsku moraš uvijek dati sve od sebe i boriti se pa da je za zadnje ili prvo mjesto, štogod da je. Skupit ćemo glave, skupit ćemo snage. Tri dana je dovoljno za odmor pa da pokušamo pobijediti za što bolji plasman, istaknula je Katarina Ježić

– Opet isto, kao ponovljena snimka. Izgubili smo opet radi napada, nikako nismo mogli pronaći bilo što, samo da netko zabije gol. Ne znam što je problem. Obranu nekako guramo, ali napad nas ubija. Tako ne možemo igrati i ostvariti neki rezultat. U prvom poluvremenu smo promašili ne znam koliko ‘zicera’. Igraju čvrsto, ali smo prolazili. Veže se sve loše, nikako da te neke pogreške ispravimo. Nadam se da ćemo u utakmici sa Švedskom pronaći neku ideju u napadu, jer ovako više ne ide dalje, rekla je golmanica Tea Pijević

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?