Hrvatska večeras lovi pobjedu nad Poljskom

Hrvatski košarkaši uspješno su apsolvirali Austriju u pretkvalifikacijama za Euro 2025., a sada slijedi puno teži izazov. Sutra u Draženov dom stiže četvrta reprezentacija s posljednjeg Eurobasketa Poljska s hrvatskim stručnjakom Igorom Miličićem na klupi, piše hrt.hr.

Na otvaranju pretkvalifikacija, prije dva i pol mjeseca Hrvatska je u vrlo neizvjesnoj utakmici svladala Poljsku 72:69 i istom raspletu privremeni izbornik Aleksandar Petrović nada se danas u Draženovu domu. Eventualna pobjeda osigurala bi prvo mjesto u skupini i nastavak kvalifikacija za europsko prvenstvo 2025. No, ne samo to.

– Naravno da pobjeda bi nam strašno olakšala sve one probleme jer bi vjerujem dobili kvalitetna reprezentativna okupljanja, imali bi takmičenje i sljedeće ljeto, govorim o pretkvalifikacijama za Olimpijske igre. To je nešto što je nemjerljivo, ističe v.d. izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović.Poljaci su poznati po vrlo agresivnoj igri, uvijek na granici prekršaja i hrvatska mora biti spremna na to.

– Trebamo se energetski dobro potrošiti. Znamo da su jako agresivni u obrani. Treba ih isprobijati i doći do lakih poena i jednostavno nadam se pobjedi protiv Austrije, istaknuo je Borna Kapusta.

U dvoboju protiv Austrijanaca u dobrom svjetlu su se pokazala braća Drežnjak, pogotovo stariji brat Dario koji je završio susret s 18 poena uz pet asistencija.

– Igranje s bratom već je prelijep osjećaj, pogotovo u reprezentaciji, mislim da to nije mala stvar. Ne može se puno braće pohvaliti sa zajedničkim nastupom u reprezentaciji, ističe Dario Drežnjak

Poljsku vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić koji je nakon odlaska Damira Mulaomerovića bio jedan od kandidata za preuzimanje klupu hrvatske reprezentacije.

– Velika je čast za mene što mi se Aco javio, ponosan sam zbog toga, ali u ovom trenutku to nije moguće jer imam ugovor u Poljskoj. Podržavam ovo što se sada događa u hrvatskoj košarci, mislim da taj neki preokret sa samom mentalnošću koju treba promijeniti je odličan. Vidi se to na utakmici. 

Miličić nije skrivao uzbuđenje što će prvi put kao trener igrati utakmicu u Hrvatskoj.

– Sigurno kod mene ovdje emocije igraju veliku ulogu, morat ću to malo smiriti. Sretni smo što će ovdje biti jedna agresivna utakmica, puna energije. Hrvatska u novom ruhu igra s velikim intenzitetom, igraju s velikom energijom u obrani. Suočit će se dvije ekipe koje igraju sličnu košarku, dodaje. 

Ulaznica za utakmicu još uvijek ima, pa Petrović poziva gledatelje da dođu u što većem broju i pomognu reprezentaciji.

– Dođite i pomozite. Ova mladost definitivno to zaslužuje. Možda šuterski nećemo odigrati na nivou na kojem smo odigrali u Grazu, ali da ćemo se za svaku loptu baciti, da ćemo svaki udarac vratiti, to budite sigurni. Dođite i pomozite nam. 

Susret Hrvatske i Poljske igra se večeras u 20 sati.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?