Slovenija, Španjolska i Italija na SP-u

Košarkaši Slovenije, Italije i Španjolske izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo nakon utakmica kvalifikacija u ponedjeljak.

Slovenska košarkaška reprezentacija pobijedila je na domaćem terenu Njemačku sa 81-75 i tako osigurala vizu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Nakon što su propustili prošlo SP u Kini, Slovenci su sada ispravili tu grešku i pridružili se Njemačkoj i Finskoj kao treća reprezentacija iz skupine J koja je izborila Svjetsko prvenstvo, piše hrt.hr.

Slovenija dva kola prije kraja kvalifikacija ima sedam pobjeda i tri poraza i treća je na tablici skupine J. Njemačka je prva sa skorom 8-2, koliko ima i Finska. Najefikasniji u slovenskoj momčadi bio je Jordan Morgan s 22 koša, uz 13 skokova, a u njemačkoj momčadi David Kramer s 21 košem.

Košarkaši Italije pobijedili su u Tbilisiju selekciju Gruzije 85-84 i dva kola prije kraja kvalifikacija izborili plasman na SP. Ova pobjeda Italije donijela je i reprezentaciji Španjolske, aktualnim svjetskim prvacima, plasman na mundijal. Najbolji kod Italije bio je Marco Sppisu s 15 poena, osam asistencija i šest skokova, a u gruzijskom sastavu najefikasniji je bio Tornike Šengelija s 15 koševa.

U skupini L Italija sada ima šest pobjeda i dva poraza, dok Gruzija ima omjer 4-4. Ukrajina je ranije danas u Rigi izbjegla eliminaciju pobjedom protiv Islanda sa 79-72. Ukrajina sada ima skor 3-5, a Island 4-4, pa će se sudbina obje momčadi saznati u veljači.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?