Puslice – ili ih volite, ili ne volite. Ove su jako ukusne

Puslice – ili ih volite, ili ne volite. Moji doma ih ne mogu podnijeti, ali ja ih obožavam. Kao i sve ostale kolače koji u sebi imaju hrskavu meringu! Ovo je blagdanska verzija puslica s čokoladom i sjeckanim lješnjacima. Isprobajte ih, jako su ukusne i učinit će vaš tanjur sa sitnim kolačićima još primamljivijim piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci
Sastojci za puslice
2 bjelanjka
140 g šećera
prstohvat soli
1 žličica Realemon limunovog soka
Ostalo
150 g čokolade
2 žlice ulja
100 g lješnjaka

Priprema
Lješnjake tostirajte, ohladite pa sitno nasjeckajte i ostavite sa strane.

Bjelanjcima dodajte malo soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu od bjelanjaka. Na kraju dodajte 1 žličicu Realemon limunovog soka. U smjesu za puslice ili kore od bjelanjaka uvijek je dobro dodati malo kiseline npr. limunovog soka ili octa koji će osigurati čvrstoću i stabilnost snijega.

Na lim za pečenje stavite masni papir, a smjesu od bjelanjaka premjestite u slastičarku vrećicu sa željenim nastavkom za ukrašavanje. Lagano istiskujte puslice ostavljajući mali razmak između svake kako se ne bi zalijepile jedna za drugu.

Na lim za pečenje stavite masni papir, a smjesu od bjelanjaka premjestite u slastičarku vrećicu sa željenim nastavkom za ukrašavanje. Lagano istiskujte puslice ostavljajući mali razmak između svake kako se ne bi zalijepile jedna za drugu, piše slatki svijet, prenosi narod.hr

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?