Zlatna olimpijka otkrila jezive detalje seksualnog zlostavljanja: ‘Liječnik me silovao stotine puta’

Bivši liječnik američke gimnastičke reprezentacije Lawrence Larry Nassar optužen je za seksualno zlostavljanje stotina gimnastičara – poput Simone Biles, Aly Raisman i McKayle Maroney. Upravo Maroney, koju je prvi put silovao kad je imala 13 godina, iznijela je svoje svjedočanstvo.

“Napadao me čim sam ušla u reprezentaciju. Rekao je da me želi provjeriti, a prvi put me silovao s 13 godina. Kasnije me silovao stotine puta”, rekla je Maroney i otkrila da se tada obratila treneru Johnu Geddertu za pomoć, ali nije dobila pomoć.

“Povjerila sam se treneru Geddertu, koji nije reagirao. Nassar je rekao da je ovo žrtva koju moram prihvatiti kako bih otišla na Olimpijske igre”, rekla je Maroney.

Liječniku se javila nakon što se probudila gola u Nassarovom krevetu.

“Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila to prijaviti. Ali njima je bilo stalo samo do novca i medalja. Nisu htjeli ništa drugo. Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onoga s čim sam se suočila. Sada moram započeti život ispočetka”, poručila je.

Istraga FBI-a protiv glavnog liječnika gimnastičkog saveza Nassara započela je u srpnju 2015. Nassar je osuđen na 60 godina zatvora 2017. godine zbog posjedovanja i distribuiranja dječje pornografije. Nakon toga je osuđen na čak 175 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja stotina gimnastičarki. Naime, tijekom 20 godina na strašne načine je seksualno zlostavljao djevojke koje su bile u nacionalnom izboru, a bilo je više od 260 žrtvi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?