Dalić: Livaja propušta Saudijsku Arabiju, Vida će upisati stoti nastup

Hrvatska nogometna reprezentacija će u srijedu u 13 sati u Rijadu protiv Saudijske Arabije odigrati posljednju pripremnu utakmicu, točno tjedan dana prije prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu i dvoboja s izabranom vrstom Maroka, javlja hrt.hr. 

Uoči dvoboja sa Saudijcima, izbornik Zlatko Dalić je na konferenciji za medije objavio neke pojedinosti oko sastava u kojem će Hrvatska istrčati na travnjak stadiona Prince Faisal bin Fahd.

– Brozović će igrati malo više nego prije, potrebna mu je minutaža, koristit ćemo ga veći dio utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima lakšu ozljedu mišića od udarca iz prošle utakmice. Poštedjet ćemo ga današnjeg treninga i sutrašnjeg dvoboja. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo kalkulirati s minutažom, imamo pravo na šest izmjena, dat ćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u posljednje vrijeme, izjavio je izbornik koji planira koristiti i “senatore” Modrića Perišića.

– Rasporedit ćemo minutažu da svi budu u istoj potrošnji. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, nećemo ih siliti da igraju cijelu utakmicu ili veći dio, ali bit će na terenu.

Hrvatski izbornik je dio svoje trenerske karijere proveo upravo u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio vrlo uspješan, a to mu daje i dobar uvid u mogućnosti suparnika.

– Drago mi je osobno da sam došao ovdje sa svojom reprezentacijom. Došli smo odigrati utakmicu s dobrim suparnikom, pratim njihovu reprezentaciju i ligu. Puno se toga promijenilo otkad sam otišao iz Saudijske Arabije, očekujem težak dvoboj, nadam se da neće biti ozljeda i da će obje reprezentacije odraditi dobar test. Saudijska Arabija je slična reprezentacija kao Maroko. To je kvalitetan protivnik i želim im svu sreću na Svjetskom prvenstvu, izjavio je Dalić.

Dvoboj protiv Saudijske Arabije bit će poseban za Domagoja Vidu koji će se upisati u “klub 100” i postati deseti igrač koji je sakupio 100 ili više nastupa za Vatrene.

– Jako nam je bitan, kad netko dosegne 100 utakmica u reprezentaciji onda ulazi u legendu. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je stotu utakmicu, on je dobri duh naše momčadi, kazao je izbornik.

U dva dana za utakmicu protiv Saudijske Arabije napravljene su dvije značajne promjene – prvo se zbog lošeg stanja travnjaka odustalo od igranja na stadionu Mrsool Park, a dvoboj je premješten na stadion slične veličine koji nosi ime princa Faisala bin Fahda, da bi u utorak stigla vijest i o promjeni termina sa 13 na 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno sa 11 na 13 po srednjoeuropskom vremenu.

– Naša utakmica protiv Maroka je u isto doba, ali htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom da je vrlo vruće u 13 sati, kako bi sačuvali nešto dodatne svježine u igračima, pojasnio je Dalić spomenutu promjenu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?