Rukometašice Crne Gore slavile uz Thompsonovu pjesmu – video

Rukometašice Crne Gore u srijedu su izborile polufinale Europskog prvenstva tjesnom 35:34 pobjedom nad Rumunjskom, a nakon utakmice ponajbolja njihova rukometašica Jovanka Radičević objavila je video snimku koja je izazvala napade u srpskim medijima.

Naime, na snimci se čuje da Crnogorke slave veliki uspjeh uz pjesmu ‘Sude mi‘ hrvatskih izvođača Marka Perkovića Thompsona i Miroslava Škore, pa su uslijedili tekstovi srpskih medija sa žustrim kritikama prema rukometašicama Crne Gore.

Pogledajte video OVDJE.

“Crnogorke su pobjedu proslavile pjesmom hrvatskog kantautora Thompsona, on je poznat mržnji prema Srbima i propagiranjem ustaške ideologije”, napisao je Sportal.

“Oni svoje trijumfe proslavljaju uz numere Marka Perkovića Tompsona i Miroslava Škora, pa se za njih dvojicu može reći da najpoznatiji nacionalistički muzičari u Hrvatskoj”, piše srpski portal Mondo.

“Plasman u polufinale proslavile su pjesmom ustaške ikone (…). Čast i bruka žive dovijeka”, piše Kurir.

“Poslije ovoga su svakako smanjile broj navijača u Srbiji, a izazvale su bijes i u svojoj domovini. Ipak, u Srbiji se brzo zaboravlja, pa će mnogi u polufinalu biti uz Jovanku Radičević (koja je snimala ovo) i uz izbornicu Nišiljku Bojanu Popović (djevojački Petrović”, stoji na portalu Srbija danas.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?