Dalić: Nije bila sjajna predstava, ali znamo što nas čeka za šest dana

– Nije bila sjajna predstava, ali idemo dalje. Znamo što nas čeka za šest dana, isto ovako vruće, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u Rijadu odigrala posljednju pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Kataru i svladala Saudijsku Arabiju pogotkom Andreja Kramarića u 82. minuti, piše hrt.hr.

– Mučili smo se jako puno, ali dobro nam je došla utakmica. Teško vrijeme, posebno prvo poluvrijeme. Igrači nisu imali ni energije ni svježine, bilo je preko 30 stupnjeva, ali to nas čeka u Kataru. Tako da nam je dobro došla utakmica da se adaptiramo. Kasnije je bilo malo svježije, mi smo se dizali i na kraju pobijedili, ali nismo igrali dobro. Imali smo sreće u nekim situacijama da nismo primili gol. Znam Saudijsku Arabiju, nisu loša ekipa.

Ulaskom u igru u drugom poluvremenu Domagoj Vida upisao je jubilarni reprezentativni nastup i pridružio se hrvatskom Klubu 100. Debitirao je 23. svibnja 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv Walesa.

– Sretni smo da je Brozović odigrao 70 minuta i nije imao problema, da smo se koliko toliko priviknuli na ovo vrijeme, vrućinu i sparinu, i da je Vida odigrao 100. utakmicu.

Dalić je istaknuo kako je iskoristio prigodu te nastupe osigurao prvenstveno igračima kojima je nedostajalo minutaže prije svjetske smotre.

– Imamo mi svojih sitnih dilema, ali danas utakmica nije bila ta da nešto probamo. Bila je da odigramo, da se istrčimo i pripremimo. Pokušali smo što bezbolnije dobiti utakmicu. Igrači ako nisu besprijekorno spremni po ovom vremenu bit će im teško. Nije bilo idealno da danas igramo, ali morali smo tako. Vlašić i Erlić su dobili udarce, ali svi su u redu, zdravi. U Kataru nas čekaju tri dobra treninga i pripreme za Maroko i nemamo nikakvih problema. Livaja, ako ne sutra, u petak će biti u punom treningu, danas ga nisam trebao forsirati.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?