Rakitić očekuje iznimno neizvjesno Svjetsko prvenstvo

Bivši dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić smatra kako će Svjetsko prvenstvo u Katru biti jedno od najneizvjesnijih ikada, te se nada da će Hrvatska stići daleko na “najvažnijem turniru koji postoji”, piše hrt.hr.

– Prvi put ću uživati u Svjetskom prvenstvu na ovaj način, iz Seville. Nadam se da će Hrvatska stići daleko i da ću ju moći pratiti na nekoj od utakmica, tko zna, izjavio je 34-godišnji Rakitić u razgovoru za španjolske novine AS.

On je prije četiri godine s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

– Vjerujem da će ovo Svjetsko prvenstvo biti jako izjednačeno. Vjerojatno jedno od najneizvjesnijih prvenstava dosad, s puno izjednačenih i teških utakmica. Uvjeren sam da će biti iznenađenja, rekao je Rakitić.

Rakitić se oprostio od kockastog dresa u rujnu 2020. godine, kada je prešao iz Barcelone u Sevillu. Za Hrvatsku je odigrao 106 utakmica i zabio 15 golova.

Igrači Seville dobili su odmor od deset dana, a kapetan kluba iz Andaluzije u ponedjeljak navečer je u Rimu igrao revijalnu Utakmicu za mir između bivših i sadašnjih igrača Italije i ostatka svijeta. Nogometaše je u Vatikanu primio papa Franjo.

– Zadovoljni smo i ponosni što smo mogli sudjelovati na takvom događaju. Njime smo pomogli djeci kojoj je potrebna pomoć te smo poslali poruku mira, rekao je Rakitić.

– Kada su me pozvali bilo je jasno da ću sudjelovati. Na mene se uvijek može računati u takvim prigodama, dodao je.

Italija je pobijedila 4-3, a utakmica je bila posvećena argentinskom velikanu svjetskog nogometa Diegu Maradoni, preminulom prije dvije godine.

– Diego puno znači meni i ostalima. Bilo je lijepo biti s njegovim sinom i dijeliti s njim svlačionicu. Zahvaljujući Maradoni volimo ovaj sport pa je doista lijepo bilo iskazati mu poštovanje na ovaj način, rekao je Rakitić o bivšem igraču koji je 1986. godine s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo.

Sevilla, za koju je i Maradona igrao, nalazi se u zoni ispadanja na 18. mjestu među 20 klubova španjolskog prvenstva. Rakitić se treba vratiti na trening u srijedu 23. studenog, na dan kada će njegovi bivši suigrači iz reprezentacije igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu s Marokom.

Na pitanje kako će ova neuobičajena pauza zbog Svjetskog prvenstva utjecati na rad klubova, odgovorio je:

– Vidjet ćemo. Sada trebamo ostaviti po strani razgovore o drugim temama te razmišljati samo o Svjetskom prvenstvu, nadajući se da ćemo svi uživati u velikom natjecanju.

– Ovo je najvažniji turnir koji postoji, pa svu pažnju trebamo usmjeriti ondje. Bit će vremena za razgovore o drugim stvarima, zaključio je Rakitić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?