Ronaldo: U Unitedu je vrijeme stalo, a za Rangnicka nikad nisam čuo

Sinoć je objavljen prvi od dva dijela eksplozivnog razgovora Cristiana Ronalda s Piersom Morganom, čiji detalji su “curili” tjedan dana uoči objave, piše hrt.hr.

– Iskreno, bilo sam blizu dolaska u Manchester City, ali imam povijest u Unitedu, srce je napravilo razliku, kao i sir Alex Ferguson. On je bio ključan, rekao je Portugalac. No, povratak nije prošao onako kako se nadao:

– Sve je ostalo isto, a iznenadila me nestabilnost u klubu. Kao da je vrijeme stalo. Kad sam vidio da su doveli Varanea, Sancha i mene, mislio sam da će se stvari promijeniti nabolje. No kad je sir Alex otišao, ostala je velika rupa, odnosno desetogodišnja rupa. Igrao sam u Realu i Juventusu, klubovima koji su pratili trendove u tehnologiji, treninzima, prehrani, oporavku igrača. No United je iza toga, tamo kao da je vrijeme stalo. kaže Ronaldo.

O suigračima nema sjajno mišljenje:

– Ne poštuju iskusnije i starije igrače, žive u drugačijoj eri. Moram reći da moj sin, koji ima 12 godina, nema takav mentalitet. Mladi igrači danas do nekih stvari dolaze puno lakše, uopće se na muče, baš ih briga. Prave se da slušaju, ali na jedno uho im uđe, a na drugo izađe. Od igrača Uniteda pozitivno mogu istaknuti tek njih trojicu. Diogo Dalot je vrlo profesionalan, iako je mlad i ne sumnjam da će dugo trajati. Pametan je, inteligentan i jako profesionalan. Po dobrom mogu još spomenuti Lisandra Martineza i Casemira.

Spomenuo je i bivšeg trenera Ralfa Rangnicka:

– Nije znao što radi, ali nije znao ništa o klubu. To me iznenadilo, ako ste već dali otkaz Solskjaeru, onda bi trebali dovesti vrhunskog menadžera, a ne sportskog direktora. 

O Solskjaeru ima dobro mišljenje:

– Volim Solskjaera, mislim da je on vrhunska osoba. Da, nije uspio postići ono što je želio, ali mislim da je odradio dobar posao i da mu je trebalo vremena. Nemam sumnje da će u budućnosti biti dobar trener. Rad s njim bio je dobro iskustvo i bilo mi je drago raditi s njime, iako je bilo kratko.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?