Wimbledon ublažava pravila o bijeloj odjeći

Wimbledon će ublažiti stroga pravila prema kojima tenisači i tenisačice moraju nositi isključivo bijelu odjeću i dopustit će igračicama da nose tamno donje rublje, priopćio je All England Club u četvrtak, prenosi hrt.hr.

Organizatori ovog grand slam turnira, za kojeg se smatra da ima najstroži dress code, objavili su da je odluka donesena nakon razgovora sa ženskom teniskom organizacijom WTA, proizvođačima odjeće i medicinskim timovima o tome kako najbolje podržati žene i djevojke koje se natječu na turnirima.

– Predani smo podršci igračima i slušamo njihove povratne informacije o tome kako mogu dati najbolji rezultat, izjavila je izvršna direktorica All England Cluba Sally Bolton.

– Drago mi je potvrditi da je, nakon konzultacija s igračima i predstavnicima nekoliko dioničkih skupina, Upravni odbor donio odluku o ažuriranju pravila bijele odjeće u Wimbledonu. To znači da će od sljedeće godine žene i djevojke koje se natječu imati mogućnost nošenja gaćica u boji ako to žele. Nadamo se da će ova prilagodba pravila pomoći igračima da se usredotoče isključivo na svoju izvedbu oslobađanjem potencijalnog izvora tjeskobe, dodala je.

Organizatori su rekli da zahtjevi za ostalu odjeću, dodatke i opremu ostaju nepromijenjeni.

Neke su tenisačice ove godine na Wimbledonu progovorile o tome koliko je obveza nošenja bijele odjeće za njih problem posebno kada imaju mjesečnicu što im je stvaralo tjeskobu i otežavalo igranje na vrhunskoj razini.

No, nisu se samo tenisačice pobunile zbog bijele odjeće. Tako je engleska nogometašica Beth Mead na ovogodišnjem ženskom nogometnom Europskom prvenstvu izjavila da potpuno bijeli nacionalni dres ponekad nije praktičan, a nekoliko engleskih ženskih nogometnih klubova također je odlučilo odustati od nošenja bijelih hlačica.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?