Hrvatski nogometaši stigli u Katar

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u svoju katarsku bazu, hotel Hilton Doha u kojem će biti smještena za vrijeme Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

Vatreni su u Dohu doputovali iz Rijada gdje su odigrali jedinu pripremnu utakmicu uoči početka SP-a protiv Saudijske Arabije i slavili sa 1-0 golom Andreja Kramarića. Hrvatski igrači bili su raspoloženi i nasmijani, no nisu se previše zadržavali u hotelu. Odmah su krenuli na trening u svoj kamp Al Ersal 3.

Hrvatska je prvotno odabrala hotel Dusit i trening centar Al Gharafa, međutim, nakon što se otvorila prilika, Hrvatski nogometni savez (HNS) je iskoristio mogućnost zamjene prioritetne opcije za bazni kamp.

Nakon što je pravo rezervacije hotela Hilton Doha izgubila jedna od reprezentacija koja se u ožujku nije uspjela plasirati na završni turnir, HNS je brzo reagirao te promijenio svoju bazu.

Uz hotel Hilton vezan je trening centar Al Ersal 3, istovjetan trening centru Al Ersal 2 na kojem je reprezentacija trenirala tijekom boravka na prijateljskom turniru u Dohi.

Hilton Doha jedan je od samo pet hotela, među 40 ponuđenih u Fifinom katalogu, koji ima svoju plažu odnosno ugodno vanjsko okruženje hotela.

Hotel Vatrenih ima pet zvjezdica, vanjski bazen i plažu uz more. Hrvatskim nogometašima na usluzi će biti i fitness centar, spa-centar… Hotel je otvoren i za druge goste, no svjetski doprvaci su dobili jedno krilo sa zasebnim ulazom.

Velika prednost je i što je hotel puno bliže trening centru, a činjenica da se sve utakmice igraju u krugu 60 km olakšat će boravak svim reprezentacijama, a ne samo Dalićevim odabranicima jer neće biti napornih i dugotrajnih putovanja i letova kao na zadnja dva SP-a u Rusiji i Brazilu.

Prvi nastup na SP-u hrvatska vrsta imat će 23. studenog protiv Maroka u 13 sati po lokalnom, odnosno u 11 sati ujutro po hrvatskom vremenu

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?