Izbor Bošnjaka za Dom naroda FBiH iz Posavine, ipak, ide u žrijeb, zastupnik PDA odustao od SDA

Priča vezano za izbor Bošnjaka za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Posavske županije doživljava svoj zaplet. Iako je ranije dogovoreno da kandidatskoj listi SDA podršku pruži i zastupnik PDA, situacija se promijenila, piše Klix.ba.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Posavske županije jučer je održana, a nakon uručivanja mandata i izbora skupštinskog vodstva, uslijedila je točka kojom su trebali biti predloženi zastupnici za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj je i prekinuto zasjedanje.

Sjednica je prekinuta s obzirom na to da kandidatske liste nisu dostavljene, a rok za to je bio danas do 12 sati. Najspecifičnija situacija je u Klubu Bošnjaka, jer se na jednoj strani nalaze zastupnici SDA s tri glasa, dok isto toliko na drugoj imaju član SDP-a, PDA i neovisni zastupnik. Zbog toga je izvjesno bilo da se ide u žrijeb.

Iako je prvobitno dogovoreno da će kandidatsku listu SDA podržati zastupnik PDA Mujo Puzić, što je potvrđeno iz SDA, zaplet je nastao jutros. Naime, prema dokumentu koji je u javnost plasirao predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, Puzić, ipak, ostaje uz Osmorku, što je potvrdio svojim potpisom na kandidatskoj listi.

Lista je naslovljena na nezavisnog kandidata, a pored Puzićevog potpisa, na njoj se nalaze još i nezavisni zastupnik Emir Beširević i Damir Hamidović iz SDP-a.

Situaciju u Posavskoj županiji zasigurno će biti zanimljivo pratiti, a najrealnija slika nastupit će u trenutku glasanja za izbore kandidata za Dom naroda, što će se dogoditi u narednim danima, na nastavku konstituirajuće sjednice županijske skupštine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?