Collina: Najvažnije je zaštititi igrače

Prva misija sudaca na SP 2022 bit će “zaštita igrača”, uvjerio je u petak predsjednik sudačke komisije Fife Pierluigi Collina, koji je upozorio da oni koji rade grube prekršaje riskiraju “vrlo ozbiljne disciplinske sankcije”.

– Svjetsko prvenstvo je najvažniji turnir na svijetu. Tu su najbolji igrači i bilo bi užasno da jedan od njih ne može igrati zbog ozljede koju je prouzročio protivnik, objasnio je Collina na konferenciji za novinare u Dohi.

– Najvažnije je zaštititi igrače. Ne želimo vidjeti bilo kakve intervencije koje ugrožavaju sigurnost igrača. U protivnom očekuju nas vrlo ozbiljne disciplinske sankcije, odnosno – crveni kartoni, dodao je bivši talijanski sudac.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. bila su samo četiri crvena kartona tijekom cijelog turnira.

Collina je zatim komentirao tri situacijska videa kako bi ilustrirao svoju tvrdnju, sa slučajevima zakašnjelih startova, udaraca laktovima i udaraca u glavu.

– Nije važno što nema namjere povrijediti igrača. Sama činjenica da se rade ovakvi postupci je neprihvatljiva. Organizirali smo dvije radionice s trenerima timova koji su sudjelovali, ovdje u Dohi i nedavno putem videokonferencije. Također smo prošlih dana posjetili sve 32 reprezentacije i dali smo im iste informacije, izjavio je Collina.

FIFA šef sudaca također je uvjeravao da simulacije i pretjerane reakcije prema sucima neće biti “prihvaćene” i obećao da će suci biti “jako pažljivi” glede stvarnog vremena igre.

– Želimo izbjeći utakmice s 42, 43, 44 minute efektivnog vremena igre. Dakle, vremena za zamjene, penale, slavlja, liječničku pomoć ili naravno VAR, morat će se nadoknaditi, objasnio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?