Skupina navijača dočekala Vatrene: Ovdje nas vole, Modrić je najveća zvijezda

Hrvatskih navijača za sada nema previše na ulicama Dohe, što je i razumljivo kada se zna da svjetski doprvci otvaraju turnir za pet dana ogledom protiv Maroka. Kako će se približavati početak turnira, tako će sasvim sigurno i “kvadratići” preplaviti ulice Dohe. No, dalek i skup put te još skuplji smještaj u Dohi, razlog su što će u Katru biti manje hrvatskih navijača nego na posljednjim velikim natjecanjima, piše hrt.hr.

Posljednjih dana moglo bi se na prste dvije ruke nabrojati koliko smo vidjeli hrvatskih navijača u Dohi. Većinom su to bili ljudi koji ovdje rade. Među njima je i 32-godišnji Splićanin Teo Tičinović koji posljednja dva mjeseca radi na jednoj jahti.

– Ovdje nas nema puno, osnovali smo grupu Hrvati u Dohi, družimo se, pomažemo jedni drugima, kazao nam je Tičinović, koji je s prijateljima došao pred hotel Hilton kako bi dočekao Vatrene.

– Imamo karte za utakmice, nadam se da ćemo biti slobodni, dodao je.

Naglasio je kako je Katar iznimno sigurna zemlja, ali i kako se trebaju poštovati pravila.

– Mi smo opušten narod, ali pravila se treba držati, posebno što se tiče alkohola i cura. Cijene alkohola su iznimno visoke, nema grljenja i ljubljenja na ulici, na većini mjesta treba nositi duge hlače. No, svi su srdačni i ljubazni. Organizacija je na visokom nivou. Osim utakmica u gradu je organizirano bezbroj drugih sadržaja, kazao je.

Rekao je kako za sada na ulicama Dohe nema previše europskih navijača te dodao kako su Luka Modrić i Ivan Perišić velike zvijezde u ovim krajevima.

– Svi nas vole, kada vide hrvatski dres mašu i pozdravljaju nas. No, Modrić i Perišić su najveće zvijezde.

Upozorio je hrvatske navijače da bi im na stadionima moglo biti hladno, premda posljednjih dana dnevna temperatura u Dohi ne pada ispod 30 stupnjeva.

– Svi stadioni su klimatizirani i na njima će temperatura biti oko 20 stupnjeva, kazao je još jednom, upozorivši navijače na ponašanje.

– Pročitao sam da su neki Argentinci i Englezi privedeni jer su u alkoholiziranom stanju radili probleme. Pripazite kako se ponašate. zaključio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?