Domaćin prvi put u povijesti poražen na otvaranju SP-a: Valencia srušio Katar!

U prvom susretu na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu, dvoboju prvog kola skupine A, Ekvador je u Al Khoru s 2-0 (2-0) pobijedio domaćina prvenstva Katar, javlja hrt.hr.

Prvi put u povijesti domaćin prvenstva izgubio je utakmicu na otvaranju, a prvo ime Ekvadora bio je Enner Valencia koji je postigao oba gola za pobjednički sastav. U 16. minuti pogodio je s bijele točke, a u 31. lijepo glavom za 2-0.

Već u trećoj minuti susreta Ekvador je poveo pogotkom Valencije nakon što je nekoliko puta grdno pogriješio katarski vratar Al Sheeb, a cijela domaća obrana djelovala konfuzno. No, nakon određenog vremena i provjere VAR-a pogodak je poništen zbog zaleđa.

Vrlo brzo mogla se primijetiti prilična razlika u kvaliteti Katara i Ekvadora pa je tako južno-američka reprezentacija napadala u valovima, a Katar je posebnu boljku pokazivao u igri nakon prekida, ali i u bilo kojem drugom segmentu igre. I nije dugo trebalo Ekvadoru za novo vodstvo. 

Katarski vratar srušio je Valenciju u svojem šesnaestercu, a isti igrač mirno je izveo jedanaesterac za 1-0 svoje reprezentacije.

Ništa Katar nije mogao, a povećanje vodstva dogodilo se u 31. minuti. Angelo Preciado je ubacio, a sjajno je loptu glavom zahvatio Valencia i zabio svoj drugi gol za 2-0 protiv Ekvadora.

Domaća reprezentacija imala je samo jednu pravu šansu u prvom dijelu, a u smiraju prvih 45 minuta Almoez Ali loše je reagirao u skoku te nije ugrozio suparnička vrata.

U nastavku ogleda Ekvador je držao loptu, kontrolirao ritam i imao prvu pravu šansu, ali je u 55. minuti udarac Ibarre lako zaustavio Al Sheeb.

U posljednjih dvadesetak minuta Ekvador je dodatno pustio gas, ali ni to Katar nije iskoristio za nešto konkretno. U 75. je iz daljine pokušao Akram Afif, ali je bio daleko od pogođenog cilja. 

Zadovoljni s dva gola prednosti, Ekvadorci su cijelo drugo poluvrijeme igrali u mnogo laganijem ritmu, nisu stiskali za treći pogodak, dok je domaćin najbolju šansu čekao sve do 86. minute.

Tada je Muntari vrlo dobro pucao s ruba šesnaesterca, ali mreža Ekvadora nije se zatresla te je sve završeno pobjedom Južnoamerikanaca od 2-0.

U ovoj će skupini A u ponedjeljak, s početkom u 17 sati, utakmicu prvog kola odigrati Nizozemska i Senegal. U drugom kolu domaćin Katar igra protiv Senegala, a Ekvador protiv Nizozemske.

TIJEK SUSRETA 

KATAR – EKVADOR 0:2

Valencia 16′, 31′

90′ Četvrti sudac pokazao je da će se igrati još pet minuta

86′ Dobra prilika za Katar, nakon jedne duge lopte ALI se sjajno snašao i iz voleja potegnuo po golu Ekvadora, njegov udarac odlazi malo iznad gola.

80′ Nema previše uzbuđenja u drugom poluvremenu, sada je SARMIENTO bio u dobroj poziciji za povećati vodstvo Ekvadora, ali njegov udarac odlazi preko gola, nakon toga se oglasio i pomoćni sudac te podigao zastavicu.

75′ AFIF je sada pokušao s velike udaljenosti, ali lopta odlazi na tribine

70′ Prošlo je 70 minuta, a domaćin Katar je još bez udarca u okvir gola!

62′ MIGUEL je pokušao glavom kod Katara nakon ubačaja s lijeve strane, ali njegov udarac odlazi pored gol Ekvadora

57′ Žuti karton za MENDEZA, zadnji vezni Ekvadora grubo je startao na AFIFU

55′ IBARRA je sada imao odličnu priliku za postići treći gol Ekvadora, ali je ipak njegov udarac obranio ALSHEEB.

46′ POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

45+6′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+5′ Prva prava prilika za Katar, ALHAYDOS je ubacio s desne strane, a nečuvan je bio ALI, ipak napadač Katara nije se najbolje snašao i prošlo je bez udarca prema golu Ekvadora.

45′ Pet minuta nadoknade

36′ Domaćin je potpuno nemoćan, a sada su počeli i grublji startovi, BOUDIAF je dobio žuti karton

36′ Domaćin je potpuno nemoćan, a sada su počeli i grublji startovi, BOUDIAF je dobio žuti karton

29′ Žuti karton je sada dobio i CAICEDO kod Ekvadora nakon grubog starta na sredini terena

22′ Novi žuti karton, nakon prekršaja na VALENCIJI, opomenu suca zaradio je i ALI

19′ Ekvador je opet prijetio, nakon ubačaja u peterac s lijeve strane došlo je do teškog sudara između vratara Katara ALSHEEBA i ESTRADE

19′ Ekvador je opet prijetio, nakon ubačaja u peterac s lijeve strane došlo je do teškog sudara između vratara Katara ALSHEEBA i ESTRADE


16′ GOOOOL! VALENCIA je mirno zabio za vodstvo Ekvadora. Sada je sve čisto i navijači Ekvadora mogu slaviti. Kapetan Ekvadora zabio je svoj 4. gol na svjetskim prvenstvima


14′ PENAL ZA EKVADOR! Golman Katara ALSHEEB je srušio VALENCIJU, a sudac Orsato odmah je pokazao na bijelu točku! Žuti karton za golmana Katara.


3′ VALENICA je zabio gol za Ekvador nakon velike gužve u kaznenom prostru Katara. Ekvadorci su već proslavili gol, ali je sudac Orsato nakon VAR provjere poništio gol zbog zaleđa. Nije baš jasno nakon pregledane snimke gdje je točno bilo zaleđe.

PORUKA PREDSJEDNIKA FIFA-e GIANNIJA INFANTINA

PORUKA PREDSJEDNIKA FIFA-e GIANNIJA INFANTINA

16:56

– Dobrodošli na proslavu nogometa jer nogomet ujedinjuje svijet, želim dobrodošlicu jednoj i drugoj momčadi. Neka šou počne!


DOMAĆIN NIKAD NIJE IZGUBIO

16:41

Na dosadašnjim svjetskim prvenstvima niti jedan domaćin na otvaranju SP-a nije poražen. U 22 susreta (Japan i Južna Koreja su zajednički organizirali SP 2002) domaćini SP-a su upisali 16 pobjeda i šest puta remizirali.

ORSATO GLAVNI SUDAC

16:31

Talijan Daniele Orsato sudit će prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedjelju, objavila je FIFA.

ORSATO GLAVNI SUDAC

16:27

Talijan Daniele Orsato sudit će prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedjelju, objavila je FIFA.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?