HRejting: O svjetskom nogometnom prvenstvu

Za vrijeme utakmica hrvatske reprezentacije u Saboru neće biti rasprava, a i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je kako će se i u školama moći gledati utakmica, ako je većina za to, s time da će te sate učenici i nastavnici morati nadoknaditi, piše hrt.hr.

Svjetskim nogometnim prvenstvom, koje se prvi put igra u studenom i prosincu, bavio se i ovomjesečni HRejting objavljen u Dnevniku HTV-a. 

Istraživanje je, na uzorku od 1400 ispitanika, provedeno od 14. do 17. studenog. Maksimalna greška uzorka je ±2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

Evo što je HRT izdvojio od postavljenih pitanja:

Kakav vam je osjećaj nadolazećeg Svjetskog prvenstva u odnosu na prijašnja? 

Za gotovo 30% anketiranih osjećaj je znatno drugačiji, svaki peti odgovorio je da je osjećaj malo drugačiji, a njih 25% ima isti osjećaj kao i za prethodna prvenstva. Da ih nogomet ne zanima odgovorilo je 16% ispitanika…

Po čemu je Svjetsko prvenstvo u Kataru drukčije?

Više od 40% odgovorilo je da je osjećaj drukčiji jer se prvenstvo ne igra ljeti. Za 15 posto to je zbog drukčijih pravila ponašanja koja nameće zemlja domaćin, a za 12% je vrijeme igranja utakmica prerano. Za 10% ispitanika blagdanski, adventski ugođaj nespojiv je s nogometom.

Što očekujete od nastupa Hrvatske na Svjetskom prvenstvu?

15% anketiranih očekuje prolazak grupe i ulazak u osminu finala. Malo manje, oko 14% misli da će Vatreni igrati četvrtfinale, 15% očekuje polufinale, a isto toliko se nada da će Vatreni ponoviti uspjeh iz Rusije i doći do finala. Najoptimističnijih je deset posto koji tvrde da će Hrvatska biti svjetski prvak. Ipak, najviše, gotovo 30% anketiranih ne zna ili ne može odrediti kako će Hrvatska proći na Svjetskom prvenstvu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?