U Kataru je sve spremno za početak SP-a

Hrvatska zastava odavno se vijori ulicama Dohe, a svaki slučajni prolaznik zna tko će biti ponajbolji igrač svjetskog prvenstva.

– Modrić, Modrić…, pozlatile im se riječi. 

U Kataru je sve spremno za početak najvećeg svjetskog sportskog događaja: 

– Uvjeravamo vas da ćete se sjajno zabaviti i da će ovo biti najbolje Svjetsko prvenstvo u povijesti, poručuje Mead Alemad, članica organizacijskog odbora za Svjetsko prvenstvo, piše hrt.hr.

Hrabro obećanje. Ali kako su Katarci na organizaciju uložili više od 220 bilijuna dolara, moguće je da će tako i biti. Osam novih stadiona odavno je završeno, a sada se na iznimno visokim temperaturama glancaju detalji, poput umjetno napravljenog kontejnerskog naselja za navijače.

Znači dva su kreveta…kupaonica. Što se tiče prijevoza, savjet za navijače, treba izbjegavati rent a car zbog gužvi, a metro i prijevoz autobusima funkcionira savršeno.

Autobusom navijači, osim do stadiona mogu i do Fan festivala. Centra zabave gdje će se održavati veliki koncerti, sve uz mogućnost kupnje alkohola. 

– Možemo primiti 40 tisuća ljudi. Kao stadion? Da, ovo će biti srce Svjetskog prvenstva u trenucima kada niste na stadionima, kaže Hamad Al Amari iz MC FIFA Fan Festivala.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?