Rakitić: Hrvatska nije favorit, ali kuha se nešto zanimljivo

Bivši dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić smatra da Hrvatska nije među favoritima za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, ali da ju treba uzeti u obzir nakon što prođe skupinu “jer u jednoj utakmici može zakomplicirati život svakome”, piše hrt.hr.

– Vjerujem da će se Hrvatska dobro natjecati. Rezultat koji su ostvarili u Ligi Nacija nije slučajan. U momčadi se kuha nešto zanimljivo, mješavina mladih talentiranih igrača s veteranima poput Luke (Modrića), (IvanaPerišića i drugih. Mislim da bi se o toj mješavini još moglo pričati, izjavio je 34-godišnji Rakitić u video intervju za Rondo Magazin.

 – Hrvatska nije favorit ali ju treba uzeti u obzir. Kada prođe skupinu treba ju imati na umu jer u jednoj utakmici može zakomplicirati život svakome, dodao je.

Hrvatska prvu utakmicu u skupini igra u srijedu s Marokom, a zatim s Kanadom i Belgijom.

Rakitić je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodio Hrvatsku do osvajanja srebrne medalje. On je zabio završne golove tijekom raspucavanja jedanaesteraca u osmini finala s Danskom i četvrtfinala s Rusijom.

– Na Europskom prvenstvu 2008. (u četvrtfinalu protiv Turske) sam promašio. Tada sam imao 19 godina. Od tada sam puno toga bio prošao, a prilikom izvođenja penala na Svjetskom prvenstvu htio sam uživati. Kada sam pristupio izvođenju znao sam da predstavljam Hrvatsku, narod. Razmišljao sam o svojoj supruzi, djeci i psima. Uz poštovanje prema vratarima, naprosto sam znao da ću zabiti, rekao je.

Hrvatska je u finalu izgubila 2-4 od Francuske.

– Jedno 55 do 60 minuta bili smo bolji od Francuza, superiorni. Kasnije je Mbappé uzeo loptu pa zabio, bio je penal koji nije ili jest trebao biti…Ali bili smo jaki i dobri pa je šteta što nismo uspjeli podići pehar. Da, poslije su svi bili ponosni, doček je bio fantastičan, primali smo čestitke, ljubav ali iskreno…na kraju ti smeta što nisi osvojio. Naslov je bio tako blizu, izjavio je.

Rakitić se oprostio od “kockastog” dresa nakon 106 odigranih utakmica u rujnu 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu.

– Ja sam uvijek govorio (izborniku ZlatkuDaliću i predsjedniku, bude li potrebno doći ću. Za mene je to bio trenutak kada sam osjetio ‘to je to’. Covid je također utjecao na odluku jer sam bio doma. Htio sam igrati na Europskom prvenstvu ,to je bila ideja.No procijenio sam da je došao trenutak za oproštaj (nakon što je Euro bio pomaknut s 2020. godine na 2021.), rekao je.

– Nije se bilo dogodilo ništa konkretno, ništa zbog čega bi mi glava bila umorna od svega. Došao je naprosto trenutak da otvorim prostor mlađim igračima, koji su srećom jako talentirani. I od tog trenutka ja sam navijač broj jedan. Uživam gledajući ih. Šteta je što ne mogu uživati s Lukom, s Perišićem, s ljudima s kojima sam bio 13 ili 14 godina ali oni znaju da imaju moju podršku, dodao je.

Rakitić je rekao da se nada održavanju Svjetskog prvenstva 2030. u Španjolskoj i Portugalu kako bi ga mogao pratiti u Sevilli gdje živi.

Upitan može li se očekivati da Hrvatska i “zemlje Balkana” budu domaćini Svjetskog prvenstva odgovorio je da bi se za to mogle natjecati oko 2050. godine kada unaprijede infrastrukturu, odnosno stadione.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?