GOŠK svečano proslavio titulu jesenjeg prvaka – zabavi nazočio i Zdravko Mamić

Svečano je večeras bilo u čapljinskom hotelu ”President” na zabavi koju je organizirao gabelski GOŠK.

Klub iz Gabele na svečan je način proslavio titulu jesenjeg prvaka Prve lige FBiH.

Tim povodom Uprava kluba okupila je igrače, rukovodstvo kluba, sponzore i financijere kluba kako bi im se zahvalila na podršci, piše caportal.net.

Dodijeljene su i diplome onima koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh.

Uz čapljinskog gradonačenika dr. Smiljana Vidića, zabavi je nazočio i ministar poljoprivrede u Vladi HNŽ Donko Jović, koji je ujedno i predsjednik Uprave GOŠK-a, a u ime Vlade tu je bio i predsjednik Nevenko Herceg.

Zanimljivo je kako je na ovu zabavu došao i nekadašnji čelnik Dinama Zdravko Mamić, koji se obratio okupljenima i pozdravio sve uspjehe GOŠK-a.

”Čestitam prije svega vama igračima, stručnom stožeru i svima. Ovo što ste postignuli je vrijedne svake hvale. Mi u GOŠK-u imamo ambicije, a rezultat govori sam po sebi da su naše ambicije Premijer liga. Mi se želimo tu plasirati i tu ostati. Naše ambicije su i izgradnja reflektora, potom uređenje tribina, odnosno infrastrukturni projekti. Imamo ambicija, pa sve sponzore molimo da nas u tome i podrže”, rekao je predsjednik Uprave GOŠK-a i ministar poljoprivrede u Vladi HNŽ Donko Jović.

”GOŠK je pun iznenađenja, i to uvijek pozitivnih, zato hvala GOŠK-u i Donki na ovoj zahvalnici. Na poziciji na kojoj jesam, kroz ovih 14 godina primio sam puno zahvalnica, ali svakako ova večeras od GOŠK-a je posebna. GOŠK je prvak ovog dijela prvenstva i vjerujem da će to na kraju tako i ostati.

Meni je naravno drago zbog toga, ali mi je i žao zbog jedne druge stvari, a nema to veze sa GOŠK-om i mislim da će oni koji to trebaju i razumjeti – žao mi je što je klub koji se zove GOŠK osvojio ovu titulu jesenjeg prvaka, ali vjerujem i titulu na kraju prvenstva. Ima ljudi koji nisu tu iz Čapljine, pa neće razumjeti, pa da pojasnim – ja bih volio da je to osvojio klub koji se trebao zvati HNK ”Čapljina-GOŠK” Čapljina, ali dobro, vjerujem da će to iduće godine biti tako, ali pohvala i zahvala GOŠK-u, jer su u ovom dijelu prvenstva napravili veliku stvar i vjerujem da su ovim svojim dobrim rezultatima utrli put u ideji da spojimo dva kluba i imamo klub koji će biti stabilan premijerligaš u BiH”, rekao je čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

”Zajedno smo rasli, ja na svoj način, vi na svoj način, ali zajedno smo došli do uspjeha našega GOŠK-a. U Europi ne postoji klub koji je ostvario takvu seriju rezultata da je dobio 14 od 15 utakmica, i bolji ste i od Dinama. Čestitao bih jer ste svjetski rekorderi. Mislio sam da ono što radi Dinamo da je to epsko čudo, mislio sam da ono što radi Hrvatska reprezentacija koja je bila treća pa druga na svijetu, nadam se sad i prva, da je i to epsko čudo. Ali ovo što radi jedna mala sredina kao što je Gabela je herojstvo, hrabrost, energija, to nikad nisam u svom životu vidio”, rekao je Zdravko Mamić.

”Zato se pridružujem u ovoj ideji gradonačelnika i molim vas u ime HNŽ, Hercegovine, Grada Čapljine, u ime svih nas Hrvata na ovom području da oni koji su spriječili da se naš GOŠK časno zove HNK ”Čapljina”, shvatite da mora biti mjesta za GOŠK, klub se mora zvati ”Čapljina” i on ima tako i svake ekonomske i logističke snage da dugo živi, da ne pleše jedno ljeto, a tome ću ja dati svoj obol, da bude klub koji će trajno biti premijerligaš koji će igrati i Europu”, dodao je Mamić.

”Čestitam vašem treneru, posebno ću mu zahvaliti, on je lider, humanista, ima znanje, gledoa sam puno utakmica i vidio sam zajedništvo koje ste pokazali kada ste se svi dignuli i rekli mi smo svi Ćorić, mi smo svi GOŠK”, rekao je Zdravko Mamić.

”Čestitam i mom bratu Luji, posebnoj osobi, ne samo u Gabeli i Čapljini, nego u Europi. Lujo, kapa ti do poda, voli te tvoj brat Zdravko, ostajem uz tebe do smrti”, poručio je na kraju Mamić.

”Negdje u ovo vrijeme lani ja sam na svoj Facebook stavio dva jesenja prvaka iz Hercegovine – Zrinjski i GOŠK. I ove godine su isto tako, večeras je Zrinjski dobio Borca, čestitka od svih nas za to, ali prošle godine moja se želja nije ostvarila u potpunosti i bili smo samo prvaci Premijer lige, a ove godine sam siguran da ćemo biti prvaci i Premijer i Prve lige, i Zrinjski i GOŠK, i ova naša država će biti baš takva – pola iz Bosne, a malo više iz Hercegovine”, rekao je predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

Dodao je kako je bio u Londonu na najvišem svjetskom sajmu turizma, gdje je na gala večeri u kraljevskoj palači, kako kaže, bilo služeno hercegovačko vino – blatina i žilavka.

”Do mene sjedi ministar turizma Maldiva, pita me gdje je Hercegovina, ja mu kažem u BiH, on gleda, ne zna, pokazujem mu sliku Starog mosta, i dalje ne zna, tek kad sam pokazao Dubrovnik i da je dva sata od Dubrovnika, shvatio je, ali je pio hercegovačka vina”, naveo je.

”Osam godina sam premijer i moram vam reći da ste toliko mudri da ste uzeli najboljeg ministra iz moje Vlade da vam bude predsjednik Uprave – Donku Jovića. On je već osigurao temelj za reflektore, neka gradonačelnik nastavi, pa onda EP HZHB i eto reflektora. Zanimljivo je da ste odabrali vašu feštu kad je svjetska fešta nogometa, kada je otvoreno SP u Katru, svaka vam čast na tome. Imat ćete i dalje potporu ove Vlade, kao i do sada, jer Vi to zaslužujete jer ste ozbiljna sportska institucija u HNŽ, pronosite glas o ovom prostoru i jednu pozitivnu sportsku priču i mi smo ponosni na vas”, rekao je Herceg.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?