Nizozemci uvjereni da mogu bolje, Senegalci razočarani

Nizozemska je pobijedila Senegal 2:0 u dvoboju prvoga kola skupine A. Cody Gakpo postigao je pogodak glavom u 84. minuti, a Davy Klaassen je u 99. minuti potvrdio pobjedu, piše hrt.hr.

– Bila je to teška utakmica i nismo bili oprezni u čuvanju lopte. Mislim da možemo puno bolje, ali pobjeda nam očito daje dobar osjećaj. Najbitnije je da se nismo zadovoljili bodom, tražili smo gol i na kraju smo postigli dva, rekao je Gakpo.

– Ponekad smo možda previše žurili i pokušavali isforsirati stvari. Ali na kraju je Cody to učinio jako dobro i spasio nas. Međutim, u veznom redu, ako izgubite loptu, onda će vam momčad poput Senegala biti opasna jer su vrlo brzi. To mora biti bolje jer Ekvador također ima brzinu koja vam može nauditi u kontri. Morat ćemo raditi na tome, ali odavde može biti samo bolje, istaknuo je kapetan Nizozemske Virgil van Dijk

Izbornik afričkog prvaka Aliou Cissé rekao je kako rezultat ne odražava stanje na terenu.

– Bila je to utakmica na visokoj razini, vrlo komplicirana, ali prilično izjednačena, po mom mišljenju rezultat ne odražava stanje na terenu. Jako sam ponosan na svoje dečke. Na nama je da se dobro pripremimo za drugu utakmicu koja će već biti odlučujuća jer kad izgubiš prvu utakmicu, druga postaje finale. Utakmica protiv Katra bit će prekretnica za Senegal. Krivac za poraz? Ja sam možda i sigurno krivac kao trener. Imali smo dvije ili tri prilike. Ali nogomet se temelji na učinkovitosti. Sveukupno, stvorili smo dobre situacije, nastavit ćemo raditi na poboljšanju tih situacija. Nije sve bilo loše. Vratar Mendy? Nisam pregledao video, ne znam, moram pregledati, pa ću onda reći svoj sud.

Senegalski napadač Boulaye Dia rekao je kako su razočarani: – Postoji razočaranje i malo frustracije s obzirom na igru koju smo odigrali. Primili smo gol, a bili smo bolji. Sada moramo pobijediti Katar. Ne može nas to oboriti, to je tek prva utakmica grupne faze, ostale su još dvije, moramo ostati mirni. Ako smo nakon prve utakmice negativni, što smo onda napravili ovdje?

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?