Dalić: Čini mi se da je većina igrača bila “pod ručnom”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvrnuo se u izjavi za HRT na prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u kojoj su Vatreni odigrali 0:0 protiv reprezentacije Maroka, piše hrt.hr.

– Teška utakmica, to smo i očekivali, protivnik je bio dobar i kompaktan, pripremio se za nas, stajao u bloku, svi su bili iza lopte. Mi smo to znali i malo smo “imali ručnu” čini mi se kod većine igrača, bojali su se pogreške, premalo je bilo dubine i okomitih lopti. One situacije koje smo stvorili nismo uspjeli realizirati, ali igrali smo s posjedom i kontrolom utakmice. Nedostajalo je više odlučnosti i okomitosti.

Koliko ovaj bod može biti više plus za Maroko i minus za nas ili obrnuto?

– Ne znam koliko može biti plus ili minus, mi znamo da moramo osvojiti četiri ili pet bodova da prođemo grupu. Idemo dalje.

– Danas smo odlučili da imamo jednog iskusnijeg igrača u fazi obrane jer smo znali koliko je protivnik težak i da će nam trebati iskustvo otraga, dodaje izbornik. 

–  Bilo nam je teško, ali ono što mogu malo zamjeriti je da nam je nedostajalo više hrabrosti, dečki su se bojali njihove kontre, da ne pogriješimo, prva je utakmica, otvaranje prvenstva, nekako je drugačija situacija sada nego prije četiri godine, ali nemamo za čime žaliti, idemo dalje.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?