Martić: Koga god Australci stave u momčad bit ćemo spremni

Već smo se okrenuli prema Australcima i koga god stave u momčad bit ćemo spremni, izjavio je u četvrtak u Malagi izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić, piše hrt.hr.

Hrvatska se u srijedu plasirala u polufinale Davis Cupa pobijedivši sa 2-0 Španjolsku nakon što je u prvom dvoboju Borna Ćorić (ATP – 26) svladao Roberta Bautistu Aguta (ATP – 21.) sa 6-4, 7-6 (4) za jedan sat i 56 minuta, a onda u dvoboju najbolje rangiranih tenisača svojih reprezentacija Marin Čilić (ATP – 17.) sa 5-7, 6-3, 7-6 (5) pobijedio Pabla Carrena Bustu (ATP – 13.) nakon tri sata i 13 minuta iscrpljujuće borbe.

– Znate kako je to u sportu, to je sada iza nas, kada smo se spremali za Španjolce, pripremali smo se da ih pobijedimo. Sada smo se već okrenuli prema Australcima, danas su na rasporedu treninzi i sutra meč”, kazao je Martić, osvrnuvši se na jučerašnji dan.

– Ti teški trenuci se događaju u svakom meču kada se rezultat lomi. Naravno, najčešće bolji igrači dobivaju te teške mečeve. Jučer su se naši pokazali boljima i dobili su ta dva breaka, rekao je Martić. 

Na pitanje što očekuje od Australaca sutra, Martić je istaknuo kako su njegovi igrači spremni na bilo koga od australskih tenisača.

– To još ne znamo. Prvi meč je igrao (Jordan) Thompson. Neki u našem timu misle da će opet biti Thompson, ali Kokkinakis je isto dobar igrač, ima odličan servis. Bit ćemo spremni i za jednog i za drugog pošto se sastav momčadi objavljuje sat vremena prije meča. Pokušat ćemo pobijediti, zaključio je.

Polufinalni susret između Australije i Hrvatske igra se sutra s početkom od 16 sati. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?