Advent u Mostaru: U nedjelju koncert sestara Husar u Kosači

Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe Grad Mostar će u nedjelju 27.11. 2022. obilježiti početak Adventa, piše pogled.ba.

Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 19:30 bit će paljenje prve adventske svijeće, čime se obilježava kalendarski početak Adventa. Zborskom pjesmom na platou ispred Kosače predstavit će se Osnovna škola Ivana pl. Zajca, Hrvatska glazba Mostar te Limeni orkestar HKUD-a Seljačka sloga Trebižat.

Za sve goste i uzvanike pripremljen je besplatan koncert duhovne glazbe na kojem će, s početkom u 20:00 sati, u velikoj dvorani Kosače nastupiti sestre Husar. Svi oni koji ne budu na koncertu moći će isti u izravnom prijenosu pratiti na programu RTV Herceg-Bosne.

Inače, ovogodišnja manifestacija Advent u Mostaru izazvala je veliku pozornost. Na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga na Adventu stiglo je čak 129 ponuda, što dovoljno govori o zanimanju za manifestaciju. Adventske kućice će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku, a građani će ih moći posjetiti već od 4. prosinca te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi. Glazbeni dio programa počinje 15. prosinca koncertom Ivana Zaka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?