“Argentina je hodala po rubu, onda je Messijeva čarolija sve promijenila”

Argentina je “hodala po rubu” no na kraju je u puno boljem drugom poluvremenu zabila dva gola i pobijedila Meksiko s 2:0. Joško Jeličić, Anton Samovojska i Marijo Strahonja proanalizirali su utakmicu, piše hrt.hr.

– S obzirom na rezultat prve utakmice, njihove ambicije i zadnje natjecanje Messija pritisak je bio logičan za Argentinu. Oni nisu mogli proći preko bokova niti ikako. Kad je Messi zabio, stvari su se bitno promijenile. Scalonijev potez pokazuje koliko je bio strah kod Argentinaca, on je prešao na 5-3-2. No Meksiko je slabija momčad, ostavljao je prostor i na kraju je Argentina uvjerljivo slavila, rekao je Joško Jeličić.

– To je bio hod po rubu, jedan krivi korak i u ponoru si, vraćaš se u Argentinu, a došao si s najvišim mogućim ambicijama. No čarobnjak Messi zabio je taj gol i taj je gol definirao tu utakmicu. Više ništa nije bilo kao što je bilo. Fernandez je potom zabio genijalan drugi gol, vidiš tu da Scaloni ima na raspolaganju i svježinu, da ne mora kopati stalno po prošlosti, kaže Anton Samovojska.

O sucu Orsatu izjasnio se Marijo Strahonja:

– Orsato je stvarno dobro kontrolirao ovu utakmicu, ima urođeni autoritet i ocijenio bih ga vrlo dobrim. Mislim da je legitiman kandidat za suđenje finala. Imao je samo dvije tehničke pogreške oko žutih kartona, u petoj i 35. minuti, no nije mu to za zamjeriti.

Još je nešto htio reći Jeličić:

– Jako me zanima kako će Argentina, ako prođe, izgledati protiv ekipa koje vole preuzeti posjed i izaći visoko. Poljska je drugačija ekipa od Saudijske Arabije i Meksika, u tom kontekstu živo me zanima kako će Argentina izgledati protiv takvih momčadi.

– Argentina je izgubila u prvom kolu SP-a 1986. u Italiji pa je došla do finala, koje je jedva izgubila,rekao je još Anton Samovojska o podatku iz prijenosa da je samo Španjolska došla do naslova svjetskog prvaka nakon poraza u prvom kolu SP-a. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?