Jeličić: Razočaran sam količinom žuči koja se prosula po reprezentaciji

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Kanade od 17 sati igra utakmicu drugog kola Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Nakon uvodnog remija protiv Maroka, pred izabranicima Zlatka Dalića je zahtjevan susret protiv Kanađana koji su ugodno iznenadili igrom u prvom kolu protiv Belgije, ali i izgubili te žele doći do prvih bodova na SP-u protiv Vatrenih.

Stručni komentatori HRT-a Anton Samovojska i Joško Jeličić u emisiji Qatara osvrnuli su se na hrvatsku reprezentaciju pred sutrašnji ogled.

– Što će biti najvažnije? Ako ćemo se utrkivati s njima, nećemo dobro proći. Ako ćemo ići na duel igru, nećemo dobro proći. Svaki igrač mora raditi za svakog i čuvati si leđa. Moramo biti lukavi i pričekati. Ima elemenata u igri u kojoj oni nisu dobri. U obrani nisu bili dobri protiv Belgije, no u napadu su bili odlični, trebali su dati tri gola, ali ni Belgija nije igrala. Kad je Belgija uhvatila nešto i počela igrati, bilo je drugačije, kazao je Samovojska.

Joško Jeličić odlučio je u monologu stati u obranu hrvatskih reprezentativaca i izbornika osvrnuvši se na kritičare.

– Nogomet je najbolji sport zbog mase ljudi koji ga prati i svi imaju pravo na mišljenje i argumente. Nema egzaktne istine. Ti argumenti i dobronamjerna kritika su i poželjni jer je preduvjet za napredak. Imao sam tri dana za osjetiti za bilo puka i internet kanalizacije. Moram reći da sam razočaran količinom žuči koja se prosula po našim reprezentativcima i izborniku, tako malo tolerancije i prema objektivnim okolnostima, i to prema dečkima koji su nas samo Rusijom zadužili za cijeli život. Imam zbog toga loš osjećaj. Svi ti pametni i hrabri sa tim svojim stavom, ti bi trebali sa svojim stavom pomoći našoj prekrasnoj zemlji u kojoj caruje korupcija, klijentelizam, a maslinar ima pola milijuna eura na računu, ima više ministara s optužnicom nego bez optužnice. U tom kontekstu, ako nisu spremni pružiti podršku našim momcima, neka se vrate u mišje rupe i spreme tipkovnice. Na kraju ja nisam populist, ali to je moja dužnost prema našim sportašima i sportu. Ovo je bio monolog koji sam morao istresti, moramo dati podršku tih momcima. Sutra je dan pobjede i želim biti pozitivan, moramo im dati podršku jer znamo što im je ona značila u Rusiji, kazao je Jeličić.

Jeličić se onda osvrnuo i na Kanadu.

– Dobro je što nismo s njima igrali prvu utakmicu. Jer je ona iznenađenje za cijeli svijet, nismo imali pravilan uvid o njima. Belgija je mjerilo i znamo što nas čeka. Oni su momčad puna atleticizma, energije, mlada i moderna, ali ima i svojih mana. Ne smijemo prihvatiti takav stil igre, imamo bolje pojedince, oni ostavljaju puno prostora. Moramo biti pametni u otvaranju igre, tu je ključ utakmice, zaključio je Jeličić te rekao da očekuje da će Marko Livaja igrati od prve minute.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?