Zovko organizirala konferenciju o federalizmu; sudjelovali McAllister, Ćosić, Brkić, Pepić, Čolak, Sitarski…

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a Željana Zovko danas je u Europskom parlamentu organizirala konferenciju “Moderni federalizam – europska formula za stabilnost i dijeljenje vlasti”. Sudionici su raspravljali o različitim federalističkim strukturama u europskim zemljama, poput Belgije, Italije i Bosne i Hercegovine te su razmijenili mišljenja o naučenim lekcijama, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu priopćeno je da je, osim zastupnice Zovko, uvodni govor jodržao i predsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a David McAllister, a potom su uslijedila izlaganja zastupnika belgijskog Saveznog zastupničkog doma Woutera Bekea i zastupnika Europskog parlamenta koji predstavlja Južni Tirol Herberta Dorfmanna.

Panel je nastavljen izlaganjima zastupnika HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariše Čolaka, predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenka Ćosića, zamjenika ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josipa Brkića te izaslanika predsjednika Vlade RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Ivana Pepića sa Sveučilišta u Ženevi. Događaj je moderirao Milan Sitarski, viši član Instituta za društvena i politička istraživanja (IDPI) u Mostaru.

“Konferencija je organizirana kao doprinos raspravi o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, a na događaju su također sudjelovali i predsjednica HKDU Ivanka Barić, predsjednik HDU Miro Grabovac Titan, predsjednik HSP BiH Nikola Raguž, predsjednik HKDU – Hrast Pero Barbarić, predsjednik HSP dr. sc. Ante Starčević Milijan Nakić i glavni tajnik HNS-a BiH Josip Merdžo”, navodi se u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?