Shiffrin će propustiti utrke u Lake Louiseu

Vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa američka skijašica Mikaela Shiffrin propustit će tri utrke u brzim disciplinama u kanadskom Lake Louiseu, gdje su koncem tjedna na rasporedu dva spusta i superveleslalom, piše hrt.hr.

Shiffrin će se posvetiti treninzima za nastavak sezone u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu koji su na rasporedu 10. i 11. prosinca u talijanskom Sestriereu. Iz njenog tabora su poručili da je odluku o tome da neće nastupiti u Lake Louiseu donijela još prije početka sezone.

 Shiffrin je sezonu počela s dvije slalomske pobjede u finskom Leviju, a proteklog vikenda u američkom Killingtonu je bila 13. veleslalomu i peta u nedjeljnom slalomu. Amerikanka vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 265 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 240 bodova, dok je na trećem mjestu Slovakinja Petra Vlhova sa 220 bodova. 

Shiffrin je u dosadašnjoj karijeri ostvarila 76 pobjeda u Svjetskom kupu. Za sunarodnjakinjom Lindsey Vonn, koja je rekorderka u među skijašicama, zaostaje šest pobjeda, dok je od apsolutnog rekordera Šveđanina Ingemara Stenmarka dijeli deset pobjeda. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?