Oproštaj nogometaša koji je srušio svjetske prvake

Odlazak u reprezentativnu mirovinu najavio je 31-godišnji Wahbi Khazri, strijelac pogotka kojim je Tunis na svjetskom prvenstvu pobijedio aktualne svjetske prvake Francuze s 1-0, piše hrt.hr.

Ta pobjeda nije donijela Tunisu konačnu nagradu, nije se plasirao u osminu finala jer je natjecanje u skupini D završio na četvrtom mjestu. Khazri je, pak, time došao do trećeg pogotka u karijeri na svjetskim prvenstvima, a ujedno je za reprezentaciju u 74 utakmice postigao 25 pogodaka.

Inače, s tri gola Khazri je uz igrače Saudijske Arabije Salema Al Dawsarija Samija Al Jabera najbolji arapski strijelac svih vremena na svjetskim prvenstvima.

– Svim svojim suigračima, stručnom stožeru i svim ljudima u reprezentaciji sam najavio oproštaj od Tunisa. Ponosan sam na sve što je reprezentacija napravila posljednjih godina, a vjerujem u mlade i budućnost te uspješne godine koje slijede za Tunis, rekao je Khazri koji trenutačno igra u francuskom prvoligašu Montpellieru. Ujedno je rođen u Francuskoj, u Ajacciu, a u ranoj fazi karijere upisao je i jedan nastup za U21 francusku reprezentaciju.

Tunis je na aktualnom svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin Katar, osvojio četiri boda te je prije pobjede protiv Francuske od 1-0 remizirao s Danskom 0-0, a poražen je s 0-1 od Australije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?