Livaković: Jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri!

Dominik Livaković, junak Vatrenih, obranio je čak tri jedanaesterca u raspucavanju i odveo tako Hrvatsku među osam najboljih ekipa svijeta!, piše hrt.hr.

-Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri. Osjećaj je super, prvenstveno zbog ekipe, atmosfera u ekipi je odlična, hvala navijačima koji su nas došli podržati, rekao je Livaković i odao priznanje Japancima:

– Stvarno su radili presing vrhunski od početka, jako su spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 teških minuta i pobijedili kad je bilo najteže. Super je osjećaj, jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri, rekao je Livaković, prvi vratar koji je obranio prva dva udarca s 11 metara u raspucavanju na Svjetskom prvenstvu.

– Ova utakmica je pokazala kakva smo ekipa i kakvo imamo zajedništvo. Penali su, kažu neki, lutrija. Čestitam svima, igračima i stožeru, rekao je Nikola Vlašić priznavši:

–  Vježbali smo jedanaesterce na treningu.

– Znali smo koje su njihove vrline, ali i mane. Dominirali smo utakmicom, nismo zabili i riješili to prije, ali penali su isto dio utakmice. Ponekad treba pohvaliti i Japan, to su bili odlični centaršutovi. Zabili su gol, mi smo poslije dominirali i mislim da smo trebali i pobijediti, smatra Vlašić.

– Mislim da će Brazil pobijediti, vidjet ćemo, iako bilo je puno iznenađenja na ovom SP-u. Sve je moguće, to je floskula, ali stvarno je sve moguće, tko je očekivao da će Japan pobijediti u skupini gdje su Španjolska i Njemačka, zaključio je Vlašić.

– U četvrtfinalu smo. Pokazali smo karakter i širinu, da možemo. Japan je trkački moćan, nije ih bilo lako probiti, dobili su Španjolce i Nijemce, ali prošli smo ih, kaže Borna Barišić i nastavlja:

– Imam dosta grčeva, ali spreman sam, ovdje je svaki igrač bitan, svi radimo sto posto, i tko igra i tko ne igra. Ušao sam, zadovoljan sam, hvala Bogu, sve je dobro prošlo, dodao je.

– Spremni smo za bilo koga, imamo karakter i samopouzdanje, kaže Barišić o četvrtfinalu, gdje nas čeka Brazil ili Koreja. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?