Hrvatska – Japan: Čekamo sastave, Livaja vjerojatno na klupi

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u programu HRT-a (HTV 2, HR 2) i na platformi HRTi, kao i na našem portalu. Emisija Qatara počinje u 15 sati, piše hrt.hr.

Al Wakrah, stadion Al Janoub, osmina finala:

HRVATSKA – JAPAN 16.00

—–

Mogući sastavi:

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Barišić, Lovren, Gvardiol, Kovačić, Brozović, Modrić, Perišić, Kramarić, Petković

JAPAN: Gonda, Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi, Ito, Morita, Tanaka, Nagatomo, Kamada, Maeda, Kubo

HRVATSKA JE FAVORIT

13:45

Hrvatska je prema kladionicama favorit. Za pobjedu u 90 minuta tečaj se kreće oko 2.20, a za prolaz oko 1.60. Tečaj na pobjedu Japana u 90 minuta je 4.00, a za prolaz 2.70.

VATRENI KRALJEVI DRAME

13:42

Zanimljiv je podatak da su Vatreni na velikim natjecanjima u utakmicama nokaut faze nakon SP-a u Francuskoj 1998. svaki put igrali produžetke, a jedina iznimka je finale s Francuzima u Rusiji prije četiri godine kada smo izgubili 4:2. 

Vatreni su otvorili SP remijem bez pogodaka s Marokom, potom uvjerljivo slavili protiv Kanade 4:1, a grupnu fazu zaključili su remijem s Belgijom (0:0). Osminu finala Hrvatska je izborila osvojivši drugo mjesto u skupini F s pet bodova. Pobjednik skupine je Maroko (sedam bodova) kojega sutra čeka ogled osmine finala protiv Španjolske.

Japanci su iznenađenje SP-a u Kataru. U skupini E svladali su dva bivša svjetska prvaka, Njemačku (2:1) i Španjolsku (2:1), te izgubili od Kostarike (0:1), što im je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta. Furija je prošla dalje kao drugoplasirana, a od svjetske smotre oprostili su se Nijemci.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?