Šapit: Tlak nisam mjerio, a plaši me pomisao da sutra komentiram

Umorni Marko Šapit javio se iz Katara, gdje je već počeo novi dan, no atmosfera je još slavljenička. Rekao je u emisiji Qatara kako se osjeća, pretpostavlja da će jako teško zaspati nakon silnih uzbuđenja u dvoboju Hrvatske i Japana, no i priznao da se baš ne veseli komentiranju utakmice Maroko – Španjolska, piše hrt.hr.

– Tlak nisam mjerio, možda bolje da nisam. Sve ćemo zaboraviti, samo da se dobro završi. Najveći problem će večeras biti zaspati, a pomisao da sutra komentiram Maroko – Španjolska je malo zastrašujuća. Hrvatska je opet među oosam, mislim da mi svi skupa nismo svjesni veličine tog rezulatata, rekao je komentator HTV-a.

– Očekivao sam da će biti teško i izazovno, no one bih očekivao da će nam dati gol kako su nam dali, više da će to biti iz neke kontre. Našima kao da treba da dobiju gol pa da onda krenu punom parom. Početak nastavka pokazao je kako dobar nogomet može igrati Hrvatska. No brzina reakcije Japanaca je nešto s čime se rijetko susreću europske reprezentacije. Tu je i izuzetna borbenost i snnkroniziranost njihovih linija. Obje strane bile su oprezne, kao da su svi bili svjesni da jedna pogreška može sve odlučiti i da nema povratka. No imamo nevjerojatnu staloženost i mirnoću, uošli smo u penale bez ModrićaPerišića i Kovačića, ljudi bez kojih inače ne možemo zamisliti igru hrvatske reprezentacije, no pojavio se Dominik Livaković.

Kakva je atmosfera u taboru Vatrenih i što očekuje od utakmice s Brazilom?

– Raspored nam ostaje isti, ponovno igramo za četiri dana. Neki imaju više dana odmora, neki čak šest, a naši četiri. No prošli smo četiri stadiona, sad ćemo na peti, možda dođe i šesti, potencijalno polufinale bi se igralo na najvećem stadionu ovdje, brojke nam ostaju iste. Brazil je ovdje bio fenomenalan, no velika je i Hrvatska. Veliki Brazil, velika Hrvatska, smatra Šapit.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?