Svaki zaposleni čovjek u ZHŽ-u koji prima plaću iz županijskog proračuna dobit će 1.000 KM pomoći

Svaki zaposleni čovjek u zapadnoj Hercegovini koji prima plaću županijskog proračuna dobit će jednokratnu novčanu pomoć od po 1.000 KM, a za tu stavku će biti izdvojeno više od 2,5 milijuna KM.

Naime, Skupština ŽZH usvojila je po hitnom postupku, na 3. sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu, drugi rebalans proračuna za 2022. godinu koji je uvećan za više od deset milijuna, te iznosi više od stotinu i dvadeset milijuna maraka.

Ovo povećanje proračuna će između ostalog biti iskorišteno i da se svim proračunskim korisnicima dodijeli po 1.000 KM.

Kako je medijima rekao ministar financija Toni Kraljević, to je učinjeno da bi se donekle ublažili izraziti inflatorni učinci općenito na životni standard.

„Za tu stavku izdvojeno je 2.504.800 KM. Druga bitna stavka, gdje smo odradili veliki posao i nastavit ćemo podjednako velikim koracima, je saniranje sudskih izvršenja i presuda koji terete naš račun. Ta stavka je uvećana 3.312.000 KM“, objasnio je za portal Jabuka.tv ministar financija i dopresjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević.

Ministar je rekao da su isto tako u proračunu uvećane i stavke za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar u iznosu od 500.000 KM, kapitalni prijenosi nižim razinama vlasti, dakle gradovima i općinama u ZHŽ-u za 950.000 KM te 300.000 KM za Razvojnu agenciju ŽZH.

„Također, zbog ogromnog broja zahtjeva i projekata koji nam dolaze iz naših mjesnih zajednica s prostora četiriju jedinica lokalne samouoprave – za tu stavku bit će izdvojeno još 250.00 KM. Isto tako i vjerske zajednice za 80.000 KM. I to bi bila suština ovih izmjena i dopuna proračuna“, pojasnio je ministar Kraljević u izjavi za portal Jabuka.tv.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?