Umro jedan od najpoznatijih teniskih trenera Nick Bollettieri

Poznati teniski trener Nick Bollettieri preminuo je u dobi od 91 godine, piše hrt.hr.

Karizmatični Amerikanac bio je začetnik koncepta teniskih akademija, koji je danas raširen po cijelom svijetu, a pod njegovim su vodstvom stasala neka od najvećih imena u povijesti ovog sporta poput Andrea Agassija, Monike Seleš, Marije Šarapove i mnogih drugih.

U vrlo mladoj dobi u njegovoj je akademiji svoj teniski talent izbrusila i najuspješnija hrvatska tenisačica Iva Majoli, pobjednica Roland Garrosa 1997. i vlasnica osam WTA naslova u pojedinačnoj konkurenciji koja se uspela do četvrtog mjesta na WTA ljestvici.

Bollettieri je rođen u New Yorku, u obitelji talijanskih doseljenika, a u svijet tenisa je ušao 1978., nakon što je napustio pravni fakultet i otvorio svoju tenisku akademiju u Bradentonu na Floridi.

Devet godina nakon otvaranja, Bollettieri je akademiju prodao IMG-u, menadžerskoj tvrtki specijaliziranoj za poslovanje u sportu, ali je ostao na poziciji voditelja teniskog programa.

Jedan od tenisača koji su došli do svjetskog vrha kroz program Bollettierijeve akademije bio je i Nijemac Tommy Haas, današnji direktor BNP Paribas Opena u Indian Wellsu, koji se od svog mentora i prijatelja oprostio porukom na Instagramu.

– Toliko uspomena, nisam siguran od kuda početi. Nickiiiii, tako sam te najduže zvao. Hvala ti za uloženo vrijeme, znanje, predanost, stručnost i spremnost na dijeljenje svojih vještina, na tvom osobnom zanimanju da budeš moj mentor i na pruženoj prilici da slijedim svoje snove. Bio si sanjar i poduzetnik, jedan od pionira u našem sportu, istinski jedinstven, napisao je nekadašnji drugi tenisač svijeta.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?