Veliko marokansko slavlje na ulicama Dohe

Možda i prvi put otkako je u Katru započelo Svjetsko prvenstvo, ulice Dohe zahvatilo je pravo navijačko ludilo, piše hrt.hr.

I do sada je bilo navijača koji su burno slavili u središtu grada poput Argentinaca, Meksikanaca i Tunižana, međutim ništa se ne može usporediti sa slavljem marokanskih navijača nakon što su “Lavovi Atlasa” izborili plasman u četvrtfinale pobjedom protiv Španjolske boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Reprezentacija Maroka definitivno je najugodnije iznenađenje ovog World Cupa. Nakon što su osvojili prvo mjesto u skupini ispred Hrvatske, Belgije i Kanade, sada su prvi put u svojoj povijesti ušli u četvrtfinale i to nakon što su izbacili bivše svjetske prvake Španjolce.

Kada je Achraf Hakimi zabio ključni jedanaesterac za pobjedu, započelo je veliko slavlje na stadionu Education City, a potom se preselilo na ulice Dohe u kojoj se nalazi iznimno velika marokanska zajednica.

Tubilo se i ludovalo po gradu, a Marokancima su se u slavlju pridružili i navijači drugih arapskih zemalja jer je Maroko ostao posljednja nada arapskog svijeta na prvom Svjetskom prvenstvu koje se održava na Bliskom istoku.

-Ne mogu vjerovati. Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom životu, rekao je 30-godišnji Selim koji živi i radi u Dohi posljednjih pet godina.

Na ulice su izašle tisuće navijača, a veliki korteo navijača oboružanih zastavama, trubama i bubnjevima prošao je kroz Msheireb, središte Dohe. Veseli Marokanci, Katarci, Saudijci, Palestinci i drugi pohrlili su kroz povijesne uličice Souq Waqifa gdje se nastavila prolava.

Prije početka utakmice dio marokanskih navijača bez ulaznica je pokušao probiti sigurnosni kordon u blizini stadiona, zbog čega je morala intervenirati i policija.

-Svi Arapi su napustili turnir, ali mi smo to nadoknadili za njih,dodao je Najwa.

Fotografije slavlja marokanskih navijača dolaze i s ulica Amsterdama, Milana, Torina, Bruxellesa i drugih europskih gradova.

Ovo je šesti nastup Maroka na Svjetskim prvenstvima, a do sada je najbolji plasman postigao 1986. godine izborivši plasman u osminu finala u kojem su ispali od Njemačke.

Sada ih u četvrtfinalu očekuje Portugal koji je deklasirao Švicarsku sa 6-1.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?