Kovačić s masnicama na presici, imao je nezgodu u teretani

Dva dana uoči utakmice četvrtfinalog dvoboja na Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Brazila pred novinare su izašli Dejan Lovren i Mateo Kovačić, piše hrt.hr.

U brojnim analizama uoči četvrtfinalnog dvoboja svjetskog prvenstva protiv Brazila, glavnu prednost hrvatska reprezentacija bi trebala imati na sredini terena.

– Brazil je uvijek favorit, ali ovdje ima i drugih vrhunskih ekipa, ima još favorita,” kazao je Mateo Kovačić na konferenciji za novinare u trening kampu u Dohi.

– Trkački smo spremni što se vidjelo u prve četiri utakmice, Broz nam diže prosjek, to je bonus, dodao je sa smiješkom.Istaknuo je kako je hrvatska vrsta pokazala moć.

– Ova ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo izvedbama, ali možemo još bolje. Naši rezultati pokazuju da smo dobra momčad, Uvijek smo imali talent, sada pokazujemo i moć, zajedništvo, ponos igranja za hrvatski dres. Izgubili smo samo jednu utakmicu nakon EP-a, trebamo tako nastaviti i biti još bolji.

Kazao je kako je navikao na žestoki ritam utakmica u Premier ligi.

– Navikao sam na borbu i teške utakmice u Premier ligi. Moramo pokazati tehničke kvalitete, ali i fizičke, treba će nam to prije Brazila. Neće biti lako, imamo još dva dana, vjerujem kako ćemo u petak vidjeti pravu Hrvatsku.

Smatra kako je utakmica protiv Francuske u Ligi nacija putokaz kako treba igrati protiv Brazila.

– Utakmica je bila dobra s naše strane, bili smo dobri u posjedu, bili smo agresivni, to treba pokazati. Trebamo držati loptu, a ne povući se. Rani gol uvijek pomaže. No lako je to reći.

Kovačić, koji se na presici pojavio s masnicom na licu, odgovorio je zašto više ne koristi svoju odličnu karakteristiku, duboke prodore koz suparnika.

– Imao sam nesreću u teretani, kazao je dodavši: “Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija, pojasnio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?