Zadar od grada košarke postao grad nogometa

Slavilo se sinoć u svim našim gradovima, pa i u Zadru, gradu Luke Modrića i Dominika Livakovića. O hrvatskom nogometnom mentalitetu danas govori cijeli svijet, a pokušao ga je objasniti zadarski novinar Bernard Paleka, piše hrt.hr.

– Rekao bih da se pišu najljepše stranice povijesti hrvatskog nogometa. A da nogomet mijenja svijet možda je najbolji primjer Zadar, koji je nakon Grada košarke postao Grad nogometa otkad se pojavio Luka Modrić, a sad je tu Dominik Livaković, kaže Paleka i dodaje:

– Nema slučajnosti, nema čuda, Hrvatska igra izvrsno i sa svojim igrom izvan okvira zna kako se dolazi  najmanje u polufinale.

Kako se u Zadru tako dobro prepoznaju talenti?

–  To je škola pokojnog Tomislava Bašića, na vrijeme uočiti dječaka, shvatiti tko je i gdje je, vidjeti njegove sposobnosti i vještine te ga usmjeriti u smjeru virtuoznosti.

Kako naši momci u teškim trenucima ostanu koncentrirani?

– Mentalna stabilnost je posljedica dobrog rada iz prošlosti, rada na treninzima,  uz dobro iščitavanje govora tijela suparničkih igrača, kad se to spoji dobijemo ili obranu ili pogođeni kazneni udarac.

Kako s Argentinom i Messijem, kojemu je ovo možda posljednje SP?

– Jesu, ali nadam se da Messi neće igrati u finalu. Hrvatska zna kako se dolazi do finala, a nakon ovog prvenstva govorit ćemo da zna i kako se pobjeđuje u finalu, zaključio je Bernard Paleka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?