Bogdanovićev rekord u dresu Pistonsa, Lakersi ipak slavili

Bojan Bogdanović je od svojih 38 koševa u domaćem porazu (117-124) od Los Angeles Lakersa, njih čak 25 ubacio u trećem dijelu dvoboja, što mu je osobni rekord po broju koševa u jednoj četvrtini, piše hrt.hr.

Nadmašio je Bojan i LeBrona Jamesa koji je završio dvoboj sa 35 koševa i bio najzaslužniji za pobjedu Lakersa koji su tako prekinuli niz od tri poraza.

– Borili smo se cijelu večer, ali mislim da smo napravili previše pogrešaka u prvom poluvremenu. Dopustili smo im valjda deset utrčavanja iza leđa za lagana polaganja i zakucavanja, a to je slomilo našu obranu, izjavio je Bojan nakon dvoboja u kojem mu je nedostajao samo jedan poen u trećoj četvrtini za izjednačenje klupskog rekorda po broju koševa za jednu četvrtinu (26).

Lakersi su na poluvremenu imali 12 koševa prednosti, ali je Detroit na Bogdanovićev pogon u trećoj četvrtini gotvo svu prednost izbrisao dobivši taj dio utakmice sa 41-30. Gosti su ponovno zaigrali bolje u četvrtoj četvrtini i košem Jamesa došli do osam koševa prednosti (119-111) dvije minute prije kraja.

Borbeni Pistonsi su serijom 6-0, koju je dovršio Bogdanović svojim posljednjim košem na utakmici, došli na dva poena zaostatka 35 sekundi prije kraja. No, nisu se uspjeli obraniti u sljedećem napadu, kad je Bogdanović probio prednju liniju obrane i poslao asistenciju za Austina Reavesa koji je pogodio tricu iz kuta i zapečatio pobjedu Lakersa.

Uz Jamesa je kod gostiju briljirao i Anthony Davis sa 34 koša, 15 skokova i sedam asistencija.

Bez ozlijeđenog Cadea Cunninghama, Bogdanović je najboljg pomagača imao u Jadenu Iveyju koji je postigao 16 koševa i Saddiqu Beyu koji je završio sa 14 poena.

Lakersi su se s učinkom 11-15 domogli 12. mjesta u Zapadnoj konferenciji, a Detroit je sa 7-22 trenutačno najlošija momčad NBA lige.

U New Orleansu su domaći Pelicansi svladali Phoenix Sunse sa 129-124 u produžetku, Za drugu pobjedu nad Phoenixom u tri dana najzaslužniji je bio Zion Williamson sa 35 poena, dok je kod Sunsa najbolji bio Deandre Ayton sa 28 koševa i 12 skokova.

Dario Šarić je bio u početnoj postavi Sunsa te je za 21:23 minute postigao pet poena uz tri asistencije i tri skoka.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?